SOL Parti, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken tarikat üyesi Kadir İstekli ile "dini nikâhla evlendirilmesini", Cağaloğlu’nda bulunan İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde protesto etti.

İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen SOL Partililer, "Çocuklarımız için ayağa kalkalım! Laik bir ülke kurma yolunda birleşelim", "Halk çocuklarını boğan kirli düzene yeter! Tarikat iktidarını gönderelim" yazılı pankartlar ve "Tarikat düzenini yıkalım", " Tarikat, cemaat hepsi kapatılsın" yazılı dövizler açtı.

SOL Partililer adına basın açıklamasını İrem Yıldırım okudu. Yıldırım, "Memleket yeni bir çocuk istismarıyla sarsıldı. İstismarın faili yine aynı. Fail memleketin her yerini halkın, emekçilerin emeğini, halka ait olanı halkın elinden alıp tarikatlara peşkeş çekenlerdir. Fail, 'bir kereden bir şey olmaz" diyenlerdir. Fail çocukların yaşamlarını karartanlara 'çocuğun rızasıdır' diyerek kol kanat gerenler, mecliste kahkahalar eşliğinde oy verenlerdir. Fail Enes Kara'ların hayatlarını karanlığa, gericiliğe, tarikatlara teslim edenlerdir. Fail tarikat düzenini yıllardır 'münferit diyerek aklayanlardır" dedi.

"ZULÜM KARŞISINDA SUSANLARA LANET OLSUN"

Cumhuriyet'ten Mehmet Oflaz'ın haberine göre, "Yobaz karanlığıyla çocuklara göz diken tarikat mensupları bu kez de 6 yaşında çocukla evlenme skandalıyla karşımızda" diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"6 yaşında bir çocuğa, çocuklara göz diken bu karanlık odaklara, onların eteğinde iktidar olanlara, onlara destek olanlara, zulüm karşısında susanlara lanet olsun. u büyük suçun failleri tutuklanmalı ve 6 yaşında bir çocuğun yıllarını çalan, yaşamanı karartan kamudaki tüm suç ortakları yargılanmalıdır."