Ankara’da SOL Parti Keçiören İlçe Başkanı Emre Ayduğan hakkında, 5 yıl önce Ankara’da yapılan bir eyleme katıldığı ve sosyal medya paylaşımlarında ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ iddiasıyla dava açıldı.

SOL Parti Keçiören İlçe Başkanı Emre Ayduğan, 10 Mayıs 2017 tarihinde Ankara Kızılay’daki Konur Sokak’ta yürüyordu.

Bu sırada Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde eylem yapan bir grubun yanlarından geçti.

Aradan geçen 5 yılın ardından, Ayduğan hakkında hem bu eyleme katıldığı iddiasıyla hem de sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı ve dava açıldı.

8 ÖRGÜTÜN PROPAGANDASINI YAPTIĞI İDDİA EDİLİYOR!

İddianamede, Ayduğan’ın 2014 yılından 2019 yılında kadar yaptığı 15 farklı sosyal medya paylaşımındaki ifadeler ve fotoğraflar, ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçu kapsamında değerlendirildi.

Aydoğan’ın; 'THKP-C, TİKKO, MLKP, DHKP-C, MLKP, TKP/ML, Devrimci Karargah, DKP’nin propagandasını yaptığı' ileri sürüldü. Ayduğan’ın paylaşımlarında yer verdiği 68 öğrenci hareketinin liderlerinden Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya görselleri de ‘suç unsuru’ olarak sayıldı. Ayduğan hakkında siyasi yasak da istendi.

“KAYBETTİĞİMİZ DEĞERLERİ ANDIM”

Hakkında açılan davayı değerlendiren Ayduğan, yoldan geçtiği sırada çekilmiş bir fotoğrafı nedeniyle soruşturma açıldığını ve eylemi yapan gruptan olmadığı anlaşılınca sosyal medya hesaplarının incelenmeye başladığını söyledi.

Ayduğan, “Dosyanın asıl açılma sebebi; ben yolda yürüyorum, dahlim olmayan bir basın açıklaması var. Bana, bu basın açıklamasının bir katılımcısı olduğum yönünde bir savla soruşturma açılıyor. Sonra sosyal medya paylaşımları ile oradan çıkarılıp başka bir örgütün propagandası atfediliyor” dedi.

Ayduğan, paylaşımlarında da suç unsuru olmadığını vurgulayarak, “Paylaşımlarımın hepsi daha önce kaybettiğimiz devrimci, ilerici insanların doğum, ölüm yıl dönümündeki paylaşımlardır. Aslında kaybettiğimiz değerleri andım” diye konuştu.