​ABD'nin dünya çapındaki gizli izleme faaliyetlerini ortaya çıkaran eski Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) yetkilisi Edward Snowden, ABD medyasında Rusya'nın kendisini Washington yönetimine teslim edeceğine dair iddiaları yalanladı.

NBC, üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Snowden'ın Beyaz Saray'a 'verilecek hediyelerden sadece biri' olduğunu iddia etmişti.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Snowden'ın avukatı Ben Winzer, müvekkilinin söz konusu iddialara dair ne bir bilgi ne de bir işaret aldığını ve endişelenmesini gerektirecek bir durum bulunmadığını ifade etti.

Sputnik'te yer alan habere göre, ​Snowden da Twitter'dan yaptığı açıklamada iddiaları reddetti: "Sonuçta: Rus istihbaratıyla işbirliği yapmadığıma dair inkar edilemez delil. Hiçbir ülke casuslarını teslim etmez çünkü diğerleri de sırada kendilerinin olabileceğinden endişe eder." 

TRUMP SNOWDEN'I HAİN İLAN ETMİŞTİ

Snowden'ın bir 'casus' ve bir 'hain' olduğunu söyleyen Trump'ın böylesi bir hediyeyi memnuniyetle kabul edeceği düşünülüyor.
Snowden, 2013 yılında ABD'nin istihbarat imkanlarının boyutunu gözler önüne seren büyük çapta bilgi sızdırmıştı. Olayın ardından Rusya'ya sığınan Snowden, burada iltica hakkı kazanmıştı.