Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin cumhurbaşkanı adayının önümüzdeki salı günü açıklanacağını bildirmesinin ardından dün siyasi partileri ziyaret etti.

Partilerden gelen bilgilere göre, BBP’lilerin, “Aday mısınız?” sorusuna espriyle “Sizce aday olayım mı?” diyerek soruyla karşılık veren Erdoğan, DSP’de “Siz aktif bir insansınız Köşk sizin için pasif olur” sözleri üzerine “Ben pasif olmam” yanıtı verdi.

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili BBP, DSP ve Saadet Partisi’ni ziyaret etti. Erdoğan’ın ziyaretleri “Başbakan” olarak değil “Ak Parti Genel Başkanı” sıfatıyla yaptığı ifade edildi. Görüşmelerde “adayım” demese de tüm partilerde görüşmelerin ardından Erdoğan’ın aday olmasının sadece açıklamaya kaldığı değerlendirmesi yapıldı.

Görüşmenin ardından Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine, “Güzel bir düşünce alışverişinde bulunduk. Bir genel başkan olarak bir genel başkan dostumuzu ziyaret etmiş olduk” dedi. Erdoğan, “HDP’yi de ziyaret edecek misiniz” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi.