HDP il binasına yönelik saldırıyı EMEP, SOL Parti, TKP ve Halkevleri ile genel başkanlar Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Temel Karamollaoğlu kınadı.

CHP’li Özgür Özel, “Azmettiricisini hepimizin bildiği siyasi bir cinayetle karşı karşıyayız” dedi.

İzmir’de HDP il binasına saldırı düzenlendi. İçeri giren 30-35 yaşlarındaki kişinin üç el ateş açtığı ve camları kırdığı, binayı yakmaya çalıştı.

Olayda saldırgan gözaltına alınırken, bir kişinin öldü. Saldırıyı CHP, EMEP, SOL Parti, Halkevleri, DEVA, CHP kınadı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükûmetin sorumluluğundadır” diyerek saldırıyı kınadı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de saldırıyı kınayarak, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“Halkların Demokratik Partisi İzmir il binasına yapılan saldırı nedeniyle yaşamını yitiren Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet diliyor, partisine ve ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Azmettiricisini hepimizin bildiği siyasi bir cinayetle karşı karşıyayız” dedi.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, “HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız” dedi.

Diğer açıklamalar şöyle:

BABACAN: SİYASAL ŞİDDET İKLİMİNİ ÖNLEMEK SİYASİ PARTİLER VE HÜKÜMETİN SORUMLULUĞU

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: HDP İzmir İl Binasına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükûmetin sorumluluğundadır.

DAVUTOĞLU: İKTİDAR ACİL TEDBİR ALMALI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: İzmir’de HDP İl Binası’na düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Öldürülen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Şiddet kaybetmeye mahkumdur. İktidar siyasete terör gölgesi düşmemesi için acilen tedbir almalıdır.

KARAMOLLAOĞLU: ŞİDDETİ BESLEYECEK SÖYLEMLERDEN VAZGEÇİLMELİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: HDP İzmir İl Binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşanan can kaybı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Olay tüm yönleriyle aydınlatılmalı, faillere gerekli ceza verilmeli; başta siyasiler olmak üzere herkes şiddeti besleyecek söylem ve davranışlardan vazgeçmelidir.

İMAMOĞLU: BU ÜLKE ÇATIŞMADAN NEFRETTEN MEDET UMANLARA İZİN VERMEZ

Ekrem İmamoğlu: Yaşamını kaybeden gencimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek.

TKP: BU KARANLIĞI YIRTIP ATACAĞIZ!

TKP, HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen ve bir parti çalışanının katledildiği saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, saldırının sorumlusunun iktidar olduğuna işaret edildi, “Bir kez daha bu ülkede katillerin aklanmasına izin vermeyeceğiz, bu karanlıktan örgütlülük ve dayanışmayla çıkacağız. Bu karanlığı yırtıp atacağız!” denildi.

SOL PARTİ: KARDEŞLİK İÇİN OMUZ OMUZA

SOL Parti: Bu saldırı, HDP’yi hedef gösteren nefret ve düşmanlık dilinin bir sonucudur. Bir arada yaşamı tahrip eden etnik ayrıştırmaya, baskı ve saldırılara karşı kardeşlik için omuz omuza

EMEP: ALÇAKÇA BİR PROVOKASYON

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: HDP İzmir İl Örgütüne yapılan silahlı saldırı alçakça bir provokasyondur. Katledilen Deniz Poyraz’ın ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu saldırı #HDP üzerinden muhalefeti sindirme kampanyasından bağımsız değildir. Siyasal iktidar ve egemen medya sorumludur. Dayanışmayı büyütelim!

HALKEVLERİ: TEK SORUMLU SALDIRGAN DEĞİL, BİLİYORUZ

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttük: HDP’ye yapılan bu saldırı kabul edilemez. Sorumlular bir an önce hesap vermelidir. Biliyoruz ki tek sorumlu silahlı saldırgan değil, ona bu cesareti veren, Kürt düşmanlığından vazgeçmeyen, HDP’yi hedef haline getirenlerdir. Saldırılara karşı HDP’nin yanındayız. Geçmiş olsun.

İYİ PARTİLİ ÇIRAY: DEMOKRASİYE YAPILMIŞ BİR PROVOKASYONDUR, KINIYORUM

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray: HDP İzmir İl Merkezinde işlenen cinayet demokrasimize yapılmış bir provokasyondur. Olayın barış, kardeşlik ve kurucu değerlerin merkezi İzmir’de yaşanmış olması ayrıca üzücüdür. İzmirli hemşerilerim gibi olayı kınıyor, herkesi sağduyuya davet ediyor ve başsağlığı diliyorum.

MANSUR YAVAŞ: PROVOKASYONLARA ASLA GEÇİT VERMEYELİM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, saldırıya ilişkin “İzmir’de HDP İl Başkanlığı’na yönelik saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Yavaş, “Hukuk devletine ve devlet geleneğimize aykırı, hoşgörü kültürümüze uzak olan bu şiddet iklimine ve yapılan provokasyonlara asla geçit vermeyelim” ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU: SALDIRIYI KINIYORUM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yaşamını kaybeden gencimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek” dedi.