Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Gelecek Partisi, Ramazan Bayramı dolayısıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Gelecek Partisi heyetine İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı başkanlık ederken; CHP heyetinde İstanbul Milletvekili Fatih Açıkel yer aldı.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez ve Parti Meclis (PM) üyesi Aylin Hacaloğlu HDP adına ziyaretleri kabul etti.

İlk 15 dakikası basına açık olan ziyarette, heyetler mesajlarını ve bayram dileklerini iletti. Gerçekleşen ilk ziyarette konuşan Gelecek Partisi temsilcisi Serap Yazıcı, “Kuruluş sebebimiz Türkiye’ye barışı huzuru ekonomik refahı hakim kılmaktır. İnşallah bir sonraki bayram bunları gerçekleştirmiş oluruz” dedi.

DEMOKRASİDE KADIN OLGUSU

HDP’li Filiz Kerestecioğlu, demokrasinin, hukukun ve insan haklarının yaşanabildiği bir ülke olması için HDP’nin yürüttüğü mücadele ettiğini ifade ederek, “Yıllardır şiddete karşı mücadele ediyoruz. Ülke demokratikleşecekse, bu biraz da kadınların mücadelesiyle gerçekleşecek. Hak arama bilincinin ülkede gelişmesi gerekiyor. Herkesin insan haklarına sahip olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Bu geliştiğinde farklı bir ülke olacağız” şeklinde konuştu.

YÜZLEŞME VURGUSU

Türkiye’de hukuk alanında ciddi sorunlar olduğuna işaret eden Kerestecioğlu, “Yıllardır hukuk mücadelesi veriyoruz, hep özel mahkemeler, DGM’ler, sıkıyönetim mahkemeleri ile siyaset dizayn ediliyor. Geçmişte idari yargı işliyordu, bugün o da işlemiyor. Gezi kararı bütün muhalefete gözdağı verme amacı taşıyor. Ben o korku duvarlarının da aşıldığını düşünüyorum. Burada siyasi partilere de önemli işler düşüyor. Siyasi partiler geçmişte yapılan hatalarla da yüzleşmelidir. Aksine bugün yaşadığımız sıkıntıları anlamamız zor olur” dedi.

Gelecek Partisi heyeti, tüm muhalefet partilerinin birlikte bir hukuk devleti kurmak için ortak hareket etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Bu ziyaretin ardından CHP heyetinin ziyareti gerçekleşti.

‘İKTİDARDAN KURTULACAĞIZ’

CHP adına konuşan, İstanbul Milletvekili Fatih Açıkel, “Bu ziyaretler umarım emeğin, demokrasinin, beraberliğin ne kadar kıymetli olduğunun ve hukuk olmayan bir ülkede kimsenin ayakta kalamayacağının anlaşılmasına vesile olur. Umudumuz odur ki, vatandaşları korkuyla yönetmeye çalışan bu iktidardan kurtulacağız. Sanıyorum ki çok az kaldı. Haksız ev vicdanları incitici Gezi Davası gösteriyor ki Türkiye’yi bir hapishaneyi döndürmek isteyenlerin son dönemecindeyiz. 13-14 Yaşındaki çocuklar da 70 yaşındaki yaşlılar da bu düzenin sürdürülemez olduğunun farkında. Ülkemizin layık olduğu demokratik hukuk sistemi de yurttaşlarımızın beklentisi” diye konuştu.

CHP heyetin ziyaretinde konuşan Kerestecioğlu, şunları söyledi: “Türkiye’de herkese yetecek kadar kaynak var ancak eşit bir paylaşım yok. Yolsuzluk ve hırsızlık var. Bütün yurttaşların daha iyi bir Türkiye’de yaşayabileceği umudunu vermemiz gerekiyor. Ekonomiyi çökerten bu siyasetin son bulması gerekiyor. Bunun için ortak mücadele şart.”

Bayramlaşmalar saat 14.30’da Saadet Partisi ve HDP; saat 15.30’da ise DEVA ve HDP arasında karşılıklı ziyaretler ile devam edecek.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı