DEP eski Milletvekili Kürt siyasetçi Orhan Doğan, ölümünün 7'nci yılında mezarı başında anıldı.

Anmada konuşan Milletvekili Leyla Zana, Orhan Doğan'ı biran bile unutmadıklarını belirterek, "Orhan arkadaşımız 10 yıl öncesinde halkı için kendini bir barış meşalesi yaptı. Onun yürüdüğü yol barış, kardeşlik ve onurlu bir yaşam yoluydu" dedi.

DİHA'nın haberine göre; Ağrı'da Doğubayazıt'ta 29 Haziran 2007 yılında katıldığı festivalde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren DEP eski Milletvekili Kürt siyasetçi Orhan Doğan, yaşamını yitirişinin 7'nci yılında, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı.

Doğan'ın Cizre Asri Mezarlığı'nda bulunan kabri başında yapılan anmaya, ailesinin yanı sıra Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, BDP Şırnak İl Eş Başkanı Abdulaziz Bilgi, Cizre Belediyesi eş başkanları ile BDP'li yöneticilerin de aralarında yer aldığı çok sayıda kişi katıldı.

Okunan duaların ardından konuşan Milletvekili Leyla Zana, Orhan Doğan'ı biran bile unutmadıklarını belirterek, "Orhan arkadaşımız 10 yıl öncesinde halkı için kendini bir barış meşalesi yaptı. Onun yürüdüğü yol barış, kardeşlik ve onurlu bir yaşam yoluydu. O dönemde Orhan arkadaşımızın söylediği barış ve kardeşlik sözlerini birçok kişi inanmıyordu, ama şimdi görüyoruz ki, Orhan Doğan ve bu yolda canını feda eden binlerce çocuğumuz ve gencimizin mücadelesi sayesinde bugün barış ve kardeşlik kavramlarına herkes inanmış durumda. O gün söylenen sözler bugün yaşanıyor" dedi.

'KÜRDİSTAN DÖRT PARÇASIYLA ÖZGÜRLÜĞE DOĞRU YÜRÜYOR'

Dün Kürt halkının gerçekliğini inkar edenlerin, bugün Kürt halkının sadece Ortadoğu'nun bir gerçeği olmadığını, Kürt halkının dünyadaki bir gerçeklik olduğunun kabul ettiğine vurgulayan Zana, "Kim Kürt halkının yanında yer alıyorsa daha güçlü olur. Ama kim düşmanlık yaparsa da öbür dünyaya kara bir yüzle gidecektir. Kürt halkı olarak önce kendi içimizde birliğimizi sağlamamız lazım" diye konuştu.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise Kürt halkının yıllardan beridir dili, kültürü ve onurlu bir yaşam için mücadele ettiğini kaydederek, "Kürt halkı bu mücadelede ağır bedeller de ödüyor. En ağır bedelimiz de şehitlerimizdir. Bugüne kadar Kürt Özgürlük Mücadelesi'nde binlerce arkadaşımızı şehit verdik. Orhan Doğan sıradan bir insan değildi. Halkımızın bir ileri geleniydi. Sürekli güler yüzlü bir akil insandı. Şiddetli savaşın içinde bile güler yüzlüydü. Doğan'ın terbiyesini alan Kürt gençleri, bugün onun felsefesiyle Kürt Özgürlük Mücadelesi'ni devam ettiriyor. Kürdistan dört parçasıyla özgürlüğe doğru yürüyor. Birlik ve beraberliğimiz her zamankinden daha güçlü durumda. Bunun için sizler rahat uyuyun" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Orhan Doğan'ın mezarına çiçekler, güller ve karanfiller bırakılarak anma programı sona erdi.