Gündemdeki konuları Samanyolu Haber Televizyonu'na değerlendiren Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı 'camia' hakkında yapılan benzetmelere tepki gösterdi.

Dumanlı "Daha düne kadar yere göğe sığdıramadığınız, övdüğünüz, alkış aldığınız, takdir ettiğiniz, selam verdiğiniz, selam aldığınız insanlara bu kadar ağır söz söylenmesi insanların vicdanlarında ruhlarında kalplerinde büyük yaralar açar" dedi.

"ARAYA BU KADAR FİTNE SOKMANIN…"

Dumanlı, gündemdeki konuları değerlendirmek üzere Samanyolu Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar'ın konuğu oldu.

"Daha düne kadar hatta belki bugün de bir çok noktada sokakta çarşıda pazarda beraber olduğun insanlara bu sözleri nasıl söylersiniz?"  diye soran Dumanlı, "İnsanlar aynı şiddetle size cevap mı vermeli? Aynıyla ve misliyle verilecek cevap sizde de büyük hayal kırklığına yol açmaz mı? Araya bu kadar ihtilaf sokmanın, araya bu kadar fitne sokmanın araya bu kadar korkunç benzetmelerle tedavisi ve sarılması mümkün olmayan yaralar açılmasının sosyolojik boyutu hiç mi düşünülmüyor, dini boyutu hiç mi düşünülmüyor, siyasi boyutu hiç mi düşünülmüyor bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

"HAŞHAŞİ BENZETMESİYLE DİBE VURDUNUZ"

Camiaya yapılan benzetmelerle ilgili olarak 'neden böyle olabilir?' sorusuna cevap veren Dumanlı, şunları sıraladı:

"Bir; korkutmak için yapılıyor olabilir. Ama işin açıkçası söyleyeyim insanlar bundan korkmaz, İki; karalamak için yapılıyor olabilir. Yüz senelik geleneği olan bir topluluğa ("çete, örgüt, in ve haşhaşi benzetmeleri için") bir kitapçık oluşturmaya kalksanız neredeyse küçük bir lügatçe oluşur. Geldiniz geldiniz en son 'haşhaşi' benzetmesiyle dibe vurdunuz."

"ARTIK BİR AN ÖNCE DURDURULMASI LAZIM"

'Artık bunun bir an önce durdurulması gerekir' diyen Dumanlı, Başbakan'ın ve Başbakan'ın yanındaki insanların görüştüğü değerli insanların 'Artık burada dur, çok ayıp oluyor' uyarısında bulunması gerektiğini söyledi.

MAYIS AYINDA HOCAEFENDİ İLE GÖRÜŞMEK İSTEMEDİNİZ Mİ?

Başbakan'ın Mayıs ayında Amerika ziyareti sırasında Fethullah Gülen ile görüşmek istediğini hatırlatan Dumanlı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gazeteciler sorduğunda 'gök ne verdi de yer kabul etmedi' demediniz mi? Sonra Hocaefendi ile görüşme vaki olmayınca sayın Bülent Arınç'ı bir elçi olarak göndermediniz mi? Sayın Bülent Arınç'ın söylediği sözler ortada. -'Başbakanımızın selamlarını ilettim dualarını ve emirlerini bekliyoruz dedim.'- Daha düne kadar dua ve emir beklenen Fethullah Hocaefendi hakkında söylenen sözler, daha Türkçe Olimpiyatları'na geleli ne kadar oldu. Tükçe Olimpiyatları'nda siz Anadolu'nun yağız delikanlıları dünyanın dört bir tarafına dağıldınız, barış çiçekleri açtınız gibi bir çok insanın söylediği sözleri bugün dönüp bambaşka bir yere taşımak, bambaşka bir ifadeyle insanları karalamaya çalışmak Vallahi de Billahi de vicdanları yaralar."

"Başbakan Erdoğan'ın 'haşhaşi' benzetmesine tepki gösteren ve 5 vakit namazında kusur etmemek için azami gayret gösteren insanlara 'haşhaşi' demek mümkün mü?"  diye soran Dumanlı, "Bak şu ana kadar insanlar hiç üsluplarını bozmuyorlar, bozmayacaklar da aslında her yutkunup söylenmeyen cümle Cenab-ı Hakk'a yazılan bir dilekçe. Çünkü insanları çok üzüyorsunuz. insanlar çok ağır laflar söylüyorsunuz" dedi. (Medyatava)