HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bizlerin mücadelesi onların diktikleri sırça saraya karşı devam edecek. Bizi bu kadar eğilmez yapan da mücadele temelimizin sağlam olmasıdır. Şehitlerimizin kanı ile atılmış bu temeli hiç kimse bertaraf etmedi edemeyecek" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ 'Darbeye karşı demokratik siyaset buluşmaları' kapsamında Hakkari'de konuştu.

Yüksekdağ, HDP'nin meclise zor şartlarda geldiğini söyleyerek, "Bizler yaşamımız boyunca kolay yollardan geçmedik. Kurşun yağmurları altında diktatörlük baskısı altında bugünlere geldik hiçbir saldırı direnen halklarımızın gücünü yenmeyi başaramadı. Bugün Türkiye'de bu mücadeleyi teslim olmaya karşı yılmayanlar veriyor" ifadelerini kullandı.

Kürt halkının ve ezilen halkarın AKP'ye karşı özgürlüğü ve geleceği temsil ettiğini söyleyen Yüksekdağ, "Çok şükür ki bizler doğru saflardayız. Her zaman nereye ait olduğumuzu biliriz. Hiçbir zaman ait olduğumuz yeri unutmadık ve yanlış bir yerde durmadık. Bu tarihsel kavşak içinde sarayın kapsına dizilen ne bugünlerinde ne de yarınların da bizler gibi güven içinde olamayacaklar. AKP ve Saray iktidarı bu ülkenin başına gelmiş en kötü olaydır. Bu ülkenin beraber yaşama umudunu AKP ve Saray İktidarına teslim etmemek için direniyoruz" dedi.

Yüksekova’da yaşadıklarını ve gördüklerini anlatan Yüksekdağ, "Gever onurlu bir kent. Vahşete rağmen direnen bir kent gördük. AKP ve Saray yaşayan ve direnen insanlara tahammül edemiyor. 78 gün sokağa çıkma yasağı devam etti.

“7 Haziran'ın ardından ilk yasaklanan yerlerden biriydi. Hakkâri'de olduğu gibi Gever'de halkımız HDP'yi seçmesi ve yerel yönetimlere getirmesi ile cezalandırıldı. Onlar tarih boyunca bu halkın iradesine karşı her zaman cevap aldığınız.

“Bir vurdunuz beş aldınız. Yüksekova'ya vuranlar bundan önceki yanıtı alacaklar. Bizler bir vurursanız bin geliriz. Bizler yine direniriz. Biz boş yere direnmeyiz boş yere dövüşmeyiz. Bizler her büyük direndiğimizde daha büyük sonuçlandırdık. Bu saray zulmüne karşı bu direnişi büyük zaferler ile kazanacağız" dedi.

(Kaynak: JINHA)