Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutulan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 9 Ocak 2013’te  Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen Kürt kadın siyasetçiler, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için mesaj gönderdi.

Yüksekdağ, “Sakineleri anmak bizim için direnmek demektir. Onların katledilmesi emrini verenler ve organize edenler amaçlarına ulaşamayacaktır. Üç karanfilimizi her nefes alışımızda, her eylemimizde, her söylediğimiz türküde, her zafer işaretimizde, rehin tutulduğumuz hapishanelerde yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ’ın mesajı şu şekilde:

Sakine'nin, Leyla'nın ve Fidan'ın ölümsüzlüğe yürüyüşünün 4. yılındayız. 4 yıldır kadınlar onların açtığı yoldan özgürlük yürüyüşünü sürdürüyor.

“Hep kavgaydı yaşamım” diyordu Sakine. Bu cümle aynı zamanda onların neden hedef seçildiğini de anlatır bize. Üç karanfilimiz, yaşamlarını kadınların ve Kürt halkının özgürlüğüne adamış devrimci kadınlardı. Her biri siyasette kadın inisiyatifini ve kadın iradesini sembolleştirmiş isimlerdi.

Dün kurdukları uluslararası komployla onları katledenler, bugün de baskı ve zulmü halklara dayatmakta, ülkeyi gün geçtikçe daha fazla şiddet sarmalının içine sürüklemektedir. Dün Sakine Cansız’ı Diyarbakır Cezaevi’nde işkenceyle yıldırmaya çalışanlar, bugün 6 milyondan fazla insanın siyasi iradesini rehin alarak hapishanede tutmaktadır.

Sakineleri anmak bizim için direnmek demektir. Onların katledilmesi emrini verenler ve organize edenler amaçlarına ulaşamayacaktır. Üç karanfilimizi her nefes alışımızda, her eylemimizde, her söylediğimiz türküde, her zafer işaretimizde, rehin tutulduğumuz hapishanelerde yaşatacağız.

Sakine, Leyla ve Fidan’ı bıraktıkları mirasa hürmetle, sevgi ve özlemle anıyorum.

(Haber Merkezi)