Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyet, KHK'ler (Kanun Hükmünde Kararname) kapsamında web sitesi engellenen ve kapatılma riski ile karşı karşıya olan Özgür Radyo'ya dayanışma ziyaretinde bulundu.

Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyet, daha sonra kısa bir açıklama yaptı. Engellemelere rağmen radyonun özgürlüğün sesini duyurduğunu belirten Yüksekdağ, "Bu ülkeyi kendi çirkinliğine benzetmeye çalışıyorlar. Biz ısrarla güzellikleri yaşatacağımızı biliyoruz. Özgür Radyo tek tipe biat etmedi" dedi.

'BU TÜR ÇİRKİN SALDIRILAR ONUR NİŞANIDIR'

"Bugün yayını durdurulan basın kurumların tek suçu teslim olmamaktır" diyen Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Radyo ve televizyonlar teslim olmadıkları için cezalandırılmak isteniyor. Ama bu bize ceza değildir. Bu tür çirkin saldırılar onur nişanıdır. Bizler her şeye rağmen konuştuğumuz için haklılığımıza inanıyoruz."

'ÖZGÜR RADYO İSTANBUL'UN KALBİDİR'

Zor günlerin aşılacağını savunan Yüksekdağ, karanlığın devam etmeyeceğini söyledi. Bu kararı alanlar "kara leke" olarak anılırken, kendilerinin ise direncin adı olacaklarını belirten Yüksekdağ, bir yerden susturuldukları takdirde başka bir yerden haykırmaya devam edeceklerini aktardı.

İstanbullulara seslenen Yüksekdağ, "Özgür Radyo İstanbul'un kalbidir. Radyo zenginliği yansıtıyor, bir gün radyo yayınını dinlerseniz tüm sesleri duyarsınız. Sesimize sahip çıkalım" çağrısında bulundu.

'BİZİ HER YERDE DUYACAKLAR'

Dayanışmaya vurgu yapan Yüksekdağ, tek sese zorlayanlara karşı demokratik duruşun gösterilmesi gerektiğini söyledi. Yüksekdağ, demokratik mevzilerin sahiplenilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kimse siyasi görüşünden dolayı yasaklama hakkına sahip değildir. Kamusal bir suç işleniyor ama en büyük suç halka karşı işleniyor. Bu nedenle tüm Türkiye halkının kendi iradesine sahip çıkması gerekiyor. Bu iktidara direnmek insanlık görevidir. Tüm kapatılan kurumların yanında olacağız bizi her yerde duyacaklar."

Her koşulda gerçeği göstermek için mücadele edeceklerini söyleyen Yüksekdağ, "Yalan ve sessizlikle siyaset yapanlar utansın. İnsan olmanın sorumluluğu utanmayı gerektirir. Biz tüm çalışan arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Özgür sesimiz için direnişe çağırıyorum" dedi.

'KAPIMIZA MÜHÜR VURSALAR DA DİRENECEĞİZ'

Ardından konuşan radyonun Genel Yayın Koordinatörü Derya Okatan da, gerçeklerden ve ilkelerinden vazgeçmediklerini söyledi. Her kapatılmanın ardından yeniden yayın yaptıklarını dile getiren Okatan, saldırının kapsamlı ve hukuksuz olduğunu belirterek basın kuruluşları için verilen kararın kaldırılması gerektiğini söyledi.

3 gündür "Özgürlük Nöbeti"nde olduklarını hatırlatan Okatan, "Bugün kapımıza mühür vursalar da direneceğiz. Özgür Radyo mutlaka yayınını sürdürecek. 10 Ekim yeni yayın dönemidir bu tarih hala geçerlidir" şeklinde konuştu.

Asıl dinleyicilerin cezalandırıldığını kaydeden Okatan, radyonun kapatılmasına izin vermeyecekleri vurgusu yaptı.

Ziyaretin ardından Yüksekdağ ve beraberindeki heyet, kapatılan diğer televizyon kanalları, İMC TV, Hayatın Sesi ve TV 10'a dayanışma ziyaretine devam etti.

Kaynak: DİHA