HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Özgür Gündem’e yapılan polis baskınına ilişkin, “CNN Türk basıldığında tepki gösterenlerin Özgür Gündem basıldığında da tepki göstermesi gerekiyor. Aksi halde samimiyetlerinden şüphe ederiz. Unutulmasın ki Özgür Gündem sadece bir gazete değil, başlı başına bir güçtür” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin Ankara Bürosu’nu ziyaret etti.

Özgür Gündem’in kapatılma kararının kabul edilemez olduğunu ifade eden Yüksekdağ, “Bu memlekette çok kolay darbe girişimi oluyor. Çok kolay uçak kaldırılıyor. F16’lar havalanıyor. Ancak bir gazete çıkarmak için ağır bedeller ödeniyor” dedi.

BirGün’de yer alan habere göre, 15 Temmuz askeri darbe girişiminin yapıldığı saatlerde CNN Türk’ün askerler tarafından basıldığını hatırlatan Yüksekdağ, “O gün CNN Türk basıldığında tepki gösterenlerin Özgür Gündem basıldığında da tepki göstermesi gerekiyor. Aksi halde samimiyetlerinden şüphe ederiz. Olay bir cadı avına dönüştü. “Basın çalışanlarının tümü zor şartlarda çalışıyor ancak muhalif gazetedeyseniz ekstra iki üç kat daha zorluğa karşı çalışmanız gerekiyor. Bu duruma bir an önce son verilmeli, Özgür Gündem Gazetesi yeniden yayın hayatına dönmeli ve çalışanları da serbest bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Özgür Gündem Gazetesi’nin yıllardır baskı altında olduğunu kaydeden Yüksekdağ, “Özgür Gündem, defalarca bombalandı. Çalışanları tutuklandı, öldürüldü. Yine de bu gelenek son bulmadı. Baskılar ve kapatılmalar Özgür Gündem için bir engel değildir. Unutulmasın ki Özgür Gündem sadece bir gazete değil, başlı başına bir güçtür” diye konuştu.