Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ayşegül Doğan’la Gündem Müzakere Özel programına katılan Yüksekdağ, bugün yaşanan gözaltıların hükümetin kaos politikalarının göstergesi olduğunu söyleyerek, "Yeni bi süreç değildir, gözaltı, tutuklama ve siyasi soykırımın yeni bir etabı başlatılmıştır," dedi.

Yüksekdağ'ın konuşmasından satır başları şöyle:

OPERASYONLARLA KAOS DERİNLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

"Kötü olan yanı şudur: Suruç'ta vahşi bir katliamla 32 can yitirildikten sonra, tüm toplum savaş ve kaos tehdidiyle karşı karşıya kaldıktan sonra bu operasyonun gerçekleştirilmiş olmasıdır. Bu, siyasi iktidarın gerilim ve kaosu ne denli derinleştirmeyi hedeflediğini gösteriyor.

SURUÇ'TAKİ KATLİAM TAMPON BÖLGE İÇİN DAYANAK HALİNE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

"Kirli, insanlık dışı bir politika ve strateji izleniyor. Geçici hükümet, Suruç'taki katliamı Suriye'ye müdahalenin ve tampon bölgenin dayanağı haline getirmeye çalışıyorlar.

HÜKÜMET TAMPON BÖLGEYİ IŞİD'E DEĞİL, PYD'YE KARŞI İSTİYOR

"Hükümet IŞİD'e karşı mücadele etmiyor; tam tersine IŞİD, YPG/YPJ güçleri karşısında her tıkandığı noktada bir provokasyon, operasyon ve saldırıyla devreye girip IŞİD'i kurtarıyor, onun önünü açıyor.

"Türkiye'deki geçici hükümet tampon bölgeyi IŞİD'e karşı istemiyor, PYD'ye karşı istiyor."