Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li yöneticilerinin de içerisinde bulunduğu heyetin, Şırnak'ta başlayan yasak sonrası evlerinden göç ederek çadırlarda yaşayan yurttaşları ziyaretlerine izin verilmedi.

Açıklama yapan Figen Yüksekdağ, evleri yakılıp yıkılan, birçoğu evladını kaybeden ailelerin seçtikleri siyasetçilerle bir araya gelmelerinin bile engellendiğini ifade etti.

Engellemenin Vali tarafından yapıldığını savunan Yüksekdağ, yapılanların halka yönelik operasyonun bir parçası, gayri insani ve gayri meşru olduğunu ifade etti.

Yüksekdağ, "Biz isterdik ki bu bayram günü bu kadar insanlık dışı uygulamalarla bir daha karşılaşmayalım. Bayramın hürmetine insanlık değerlerinin en azından belki bugün hatırlayabilirlerdi, ama ne yazık ki böyle bir yaklaşımı, insanlığı göremedik" şeklinde konuştu.

'ÇADIRLARDA YAŞAYAN İNSANLARIN İRADESİ BİZİMLE'

Çadır kentte yaşayan halkla görüşmelerinin engellenmesine tepki gösteren Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Bizler yolumuz kesilse de siyasi irademiz baskıya uğrasa da her zaman her yerde halkımızla olmaya devam edeceğiz. Biz bu çadır kentlere gidemesek dahi şunu çok iyi biliyoruz. O çadırlarda yaşayan insanların iradesi bizimle. Bizimle buraya gelen, bayram ziyaretinde bulunmak isteyen halkın iradesi bizimle. Bu topraklar, bu sokaklar bizim, gasp edenler siyasi iktidardır. Bu yurdun öz sahiplerine, bu yurdu haram etmeye çalışıyorlar."

'HAKLARIMIZI HARAMİLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ'

Yüksekdağ, konuşmasında DBP'li 24 belediyeye kayyum atanmasını değerlendirdi. En az yüzde 50 oyla alınmış belediyelere siyasi iktidar tarafından darbe gerçekleştirildiğini söyleyen Yüksekdağ, halkın iradesine yönelik bu saldırılara karşı direneceklerini kaydetti.

Yüksekdağ, "Biz bunların bir irade kırma operasyonu olduğunu biliyoruz. Ama bizlerin ve halkımızın iradesi, direnişin ateşinde çelikleşmiş bir iradedir. Bu iradeyi kıramazlar. Haklılığımızdan aldığımız güçle haklarımızı haramilere teslim etmeyeceğiz. Kürt halkının iradesini lanetleyen bir anlayış var. Ama emin olsunlar ki bu nefret ve lanet dönüp, dolaşıp onlara gidecektir" diye konuştu.

'KANLARIN DÖKÜLMEDİĞİ BAYRAMLARIN GELMESİ DİLEĞİYLE'

Sabah saatlerinde Van'da gerçekleşen patlamaya da değinen Yüksekdağ, kanın döküldüğü bayramların son bulması temennisinde bulundu.

Kaynak: DİHA