Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Antep’te verdiği iftar yemeğine katıldı.

Yüksekdağ'ın yanı sıra HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, kent milletvekili Mahmut Toğrul, HDP İl Eşbaşkanları Güler Erat ile Erkan Şahin, DİK, MEYA-DER, HDP ve DBP Şahinbey ve Şehitkamil ilçe yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Figen Yüksekdağ’ın açıklamaları şöyle:

“DİRENDİK DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

"HDP'nin yürüyüşünü ve demokratik duruşunu durdurmak ve herkesi sarayının kapısının hizasına getirmek istiyor. Buna karşı direnen sadece HDP var. Biz bunu reddettik. Bunun içindir ki bizim dokunulmazlıklarımızı kaldırmaya çalışıyorlar. Bu direnişi büyüteceğiz. Cizre'de Nusaybin'de, Sur'da kararlık ile direndiğimiz gibi direnceğiz. Bizi durduramazlar. Demokrasinin, hakkın ve adaletin yanında olmaya devam edeceğiz. Savaş olmadan, silah, şiddet olmadan, haram yemeden iktidarda durmayı başaramayanlar bizim direnişimizi yıkamazlar. Biriktirdiğimiz güç ile direniyoruz. HDP bu halkın iradesi ve siyasi gücünü tek bir yerden alıyor, halktan alıyor. İşte bizler halkımızdan aldığımız güç ile yüreğimiz ile direndik direnmeye devam edeceğiz. 

“BÜYÜK KAZANMAK İÇİN BÜYÜK DİRENMEK GEREKİYOR”

"Demokratik bir rejimin inşasını hedeflediğimiz için, bizden korkuyorlar. AKP, IŞİD’in siyasi merkezi gibi konuşan bir rejimdir. AKP bu kenti IŞİD üssüne çevirdi. Kilis'e her gün bombalar düştü onlarca insanımız yaşamını yitirdi. Kürtler ile kardeşlik olgusuyla yaklaşamayanlar bugün IŞİD ile eğitip donattığı çeteler ile çok sıkı bir dost olmuş. Antep'i tecavüzcü çetelerin üssü haline getiren AKP iktidarıdır. Güvenlik politikaları adı altında IŞİD'e karşı değil, kendi halkına karşı katliamlar yaparak katliamlar gerçekleştirdi. Bu savaş Türkiye'nin güvenliği için yapılmıyor, sarayın güveni için yapılıyor. Saltanat düşkünlerinin iktidar saplantılarına teslim etmeyeceğiz. 

"Bu toprakların sahibi vardır; halklardır. Zalimin zulmüne karşı durmaya devam edeceğiz. Bu zulme karşı el ele, sırt sırta vererek bu karanlık günleri aşacağız. Tıpkı Rojava'da doğan güneş gibi tekrar yeni bir güne merhaba diyeceğiz. Büyük kazanmak için büyük direnmek gerekiyor."

Kaynak: DİHA