HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van'ın Gevaş ilçesinde halkla buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Amed nedir, Amed?" sorusuna yanıt verdi. "Cumhurbaşkanı 2 Kasım günü Amed adını, Van adını unutmayacak" dedi.

Van'ın Gevaş ilçesinde halka seslenen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir televizyon programında "Amed nedir Amed" sorusuna tepki gösterdi. 7 Haziran'da boş meydanlarda konuşanlara Amed halkı yine güzel yanıt verdi ,2 Kasım sabahında çok iyi anlayacaklar. Amed adını unutmayacaklar" dedi.

Yüksekdağ şöyle konuştu:

"Bizleri Van'da, Amed'de tehdit edenlere halkımız çok güzel yanıt verdi. 7 Haziran'da boş meydanlara konuşuyorlardı, bugün de boş meydanlara konuşuyorlar. Amed halkı çok güzel bir cevap verdi, Cumhurbaşkanı'na. Hani Cumhurbaşkanı soruyor ya, "Amed nedir? Amed nedir? diye. Amed'in ne olduğunu, Van'ın ne olduğunu 2 Kasım sabahı çok iyi anlayacak. Amed adını, Van adını unutmayacaksınız. Amed nedir diyenler, Amed'in ne olduğunu unutmasınlar. Van'ı bir kere daha öğrensin, hayatları boyunca unutmasınlar."

Tüm baskı ve zulme karşı kazanmaya olan inançlarını yitirmediklerini söyleyen Yüksekdağ, "7 Haziran'da miting meydanlarımız bombalanırken, gönüllülerimiz, yoldaşlarımız her bir yanda tutuklanıp hapishanelere doldurulurken, parti binalarımız yakılıp insanlarımız sokak ortasında linçle karşı karşıya kalırken, kazanmaya olan inancımızı bir an bile yitirmedik, direncimizi bir kere düşürmedik. Yüzümüzü ve alnımızı, gözlerimizin ışığını bir kere olsun karartmadık" diye konuştu.

Siyasi iktidarın gençlerin, kadınların, ezilen halkın inadına çarpacağını söyleyen Yüksekdağ, "İnadına barış, inadına demokrasi ve inadına kazanacağız diyenleriz. Bizim kazandığımız mevzilerimizi zulüm, zorbalıkla, savaşla hileyle elimizden almaya çalışanlar, emin olsunlar ki 1 Kasım'dan sonra bizlerin inadına çarpacaklar. Bizler savaşa karşı barışta inat ediyoruz. Bu topraklara onurlu barış gelecek" dedi.  (ETHA)