Van’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 1 Kasım seçimlerine değinerek, “1 Kasım seçimlerinde sandığa darbe yapılmasına izin vermeyeceğiz,” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ,  seçim çalışmaları kapsamında Tuşba ilçesinde halkla bir araya geldi.

Burada konuşan Yüksekdağ, AKP’nin bütün yol arkadaşlarına ihanet ettiğini  ve “400 vekil için en yakınındakilere bile saldırıyorlar” dedi.

İMC’de yer alan habere göre,savunucusu oldukları değerleri sonuna kadar savunacaklarını belirten Yüksekdağ, “Barış için kardeşlerimizi katledenlere en büyük cevabı 1 Kasımda vereceğiz. Özyönetim hakkı için, eşit, demokratik ulus, özerklik ve barış için kazanacağız” dedi.

‘YENİLGİLERDEN DERS ÇIKARMAYI ÖĞRENECEKSİNİZ’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha önce sarf ettiği ‘Kobani düştü düşecek’ sözünü hatırlatarak, bu sözü sarf edenlerin tepe taklak düştüğünü söyleyen Yüksekdağ, şunları ifade etti:

“Mevzilerimize saldıranlara nasıl tarihi bir cevap verdiysek, ne Erdoğan’ın başkan ne de AKP’nin iktidar olmasına izin vermeyeceğiz. Bizim imanımızın gücü karşısında hiçbir zaman kazanamayacaksınız, başkan olamadınız olamayacaksınız. Yenilgilerden ders çıkarmayı öğreneceksiniz.”

'AKP VE SARAY’IN DEVRİ BİTTİ’

"AKP ve Saray’ın artık devri bitti" diyen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Siz sanıyor musunuz ki o sarayda rahat oturuyor. O saray onun üstüne üstüne geliyor. Rahat oturamıyor” dedi.

Yüksekdağ, yine Erdoğan’ın ‘Benim Saray’da oturmamamı hazmedemiyorlar’ sözleri için de “Bugün orada oturan darbecidir. 1 Kasım seçimlerinde sandığa darbe yapılmasına izin vermeyeceğiz,”  dedi.

‘OYUNUZU KULLANIN’

Yüksekdağ son olarak da, “Kimin oyu neredeyse barış, demokrasi ve özgürlük için oyunuzu kullanın” çağrısında bulundu.