Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclis (PM) üyeleri, partinin eş genel başkanları Kamuran Yüksek ve Emine Ayna’nın başkanlığında Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı.

Toplantıda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, Türkiye’nin Ortadoğu’daki savaş çemberine çekilmek istendiğini ve herkesin buna karşı tutum sergilemesi gerektiğini söyledi.

Yüksek'in açıklamaları şöyle:

SURİYE SINIRINA YIĞINAK

“Şu anda karşı karşıya kaldığımız halklar açısından bir felaket getirecek durumdur. 18 bin askerden söz edildi, şimdi 50 bin askerden söz ediliyor. Suriye sınırına yığınak yapma arayışında. Kime düşmanlık yapılacak kime karşı bir pozisyon alınacak çok açıktır. Kürt halkının oradaki kazanımlara karşıdır.

“Yine Türkiye içerisinde gelişecek demokratik muhalefeti bastırmaya yönelik hazırlık içerisinde. bunu yaparken de en çok kullandıkları argüman etnik temizli yalandır. Bu iddialar asılsızdır. Bu konuda gerekirse oluşturulacak heyetlerle Kobani, Gri Spiye gidilebileceğini ve orada araştırmalar yapılabileceğini söylüyoruz.

"ÖCALAN'LA MÜZAKERELERİN BAŞLAMASI GEREKİR"

“Sayın Öcalan ile direk müzakerelerin başlatılması gerekir. Devlet ve Meclis inisiyatif almalı ve kurulacak olan yeni hükümet buna dönük çalışmalar yürütmelidir. Aksi halde AKP hükümeti Türkiye’yi bir savaşa sürükleyecektir. Başkan Öcalan’ın özgür koşullarda müzakereleri yürütecek imkanlara sahip olması gerekiyor.”