17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürütürken dosyadan el çektirilen sonrasında da görevden alınan savcı Celal Kara, Meclis Genel Kurulu’ndaki Yüce Divan oylamasıyla ‘rafa kaldırılan’ dosyadaki bir numaralı ismin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

"BİR NUMARA ERDOĞAN’DI"

Cumhuriyet’ten Can Dündar’a konuşan Kara, bakanların 17 Aralık’ın kilit ismi Rıza Sarraf’la olan ilişkilerinden o dönem başbakan olan Erdoğan’ın haberdar olduğunu savundu.

Kara, “Dönen işlerin Başbakan’dan habersiz ve izinsiz dönmesine imkan ve ihtimal yok. Telefon konuşmalarına, aralarındaki diyaloglara bakınca kesinlikle diyorsunuz ki perde arkasından bu işlere yol ve izin veren, Başbakan’dır” diye konuştu.

Bu iddiasını 17 Aralık dosyasında yer alan ve internete de sızan ses kayıtlarına dayandıran Kara, “Zaten vardı tapelerde… Var yani, bunu inkar mı edeyim? Sarraf Happani’ye, Egemen Bağış’tan bahsederken 'O, beni bir numaraya ulaştıracak' diyor. Bir numara kim olabilir? Başbakan’dır” dedi.

‘ONLAR GİTSE BİLAL DE GİDERDİ’

Meclis Genel Kurulu’nda bakanların Yüce Divan’a gönderilmeyip ‘aklanması’na şaşırmadığını belirten Kara, “Oylamayı izlediğimde “Yüzde 99 gitmeyecekler Yüce Divan’a diyordum.Onlar gitse peşlerinden Bilal de giderdi” diye konuştu.

Yolsuzlukla suçlanan eski bakanlardan Zafer Çağlayan için “Yüce Divan’a gitseydi hayatı bitmiş olurdu” diyen Kara sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü hakkında rüşvet isnadı, altın kaçakçılığı iddiası, örgüt liderliği suçlaması, resmi belgede sahtecilik suçu vardı. Bir rüşvetin cezası 4-12 yılsa düşünün ki Çağlayan hakkında 28 ayrı rüşvet suçlaması vardı.”

‘EN AĞIR CEZAYI SARRAF ALACAKTI’

Bakanlar Yüce Divan’a gönderilmemiş olsa bile dosyanın kapanmadığını, ‘kapanamayacağını’ söyleyen Kara, dava açılması durumunda en ağır cezayı ‘örgüt liderliği’ suçlamasıyla Sarraf’ın alacağını savundu.

Kara şunları söyledi: “Eninde sonunda bu yargılama olacaktır… Dava açılsa isteyeceğim ceza kişiye göre değişecekti. Çok sayıda rüşvet, resmi evrakta sahtecilik suçlaması vardı. Azamiden hesaplarsanız 500 yıl, asgariden hesaplarsanız 50 yıl çıkar. En ağır cezayı Sarraf alacaktı. Lider sıfatıyla o örgütün faaliyetleri kapsamındaki tüm suçlardan sorumlu.”

Kaynak: diken.com