Kobani'de IŞİD'e karşı 6 aylık direnişi değerlendiren YPG komutanlarından Nulhat Kobanê, Rojava Devrimi’ni boğmak amacıyla Kobani'ye onlarca devletin organizasyonuyla saldırı yapıldığını ifade etti. 

Batı cephesinde IŞİD'in merkez üs olarak kullandığı Cerablus'un hemen yanında bulunan Fırat Nehri'ne ulaşan YPG/YPJ güçleri, Doğu ve Güney Cepheleri'nde de IŞİD saldırılarının başladığı ilk savunma hattını da aşarak Arap halkının yaşadığı köylerin özgürleştirilmesi ile devam ediyor. Geride bıraktığı 6 aylık sürede zafer aşamasına giren Kobani'deki direnişi, YPG komutanlarından Nulhat Kobanê değerlendirdi.

Nuri Akman'ın ANF'de yer alan haberine göre IŞİD daha önce Musul, Raqqa gibi yerlere saldırarak hiç bir direnişle karşılaşmadan buraları ele geçirdiğini ifade eden Kobané şunları söyledi: "DAİŞ çeteleri birçok devletin desteği ve organizesi ile gerçekleştirdiği bu saldırılarla büyük oranda ağır silah ele geçirdi. Yaşanan bu saldırılar Kobanê'ye dönük bir saldırının gerçekleştirileceğinin belirtileriydi. Bizlerde yaşanabilecek bir saldırıya karşı topraklarımızı savunmaya almak için hazırlıklarımıza başladık"

Saldırdığı yerlerden aldığı silahlarla güçlenenIŞİD'in Kobani'ye başlattığı saldırıların çetelerin organizesiyle gerçekleşmediğini birçok uluslararası devletin desteğiyle gerçekleştiğini ifade eden Kobanê, "Kürtlerin Kobanê özelinde Rojava'da elde ettiği kazanımlara, değerlere tahammül edemeyen herkes bu terör örgütüne destek verdi. Organize ettiği DAİŞ'i Kobanê'ye saldırtan, Kürt halkının kazanımlarına tahammül edemeyen bu güçler, Kürt halkının iradesini Kobanê'de kırmak istedi"

"Dünyadaki en büyük terörizme karşı savaştık" diyen Kobané, "Kürt halkının sadece insanlığı amaçladığını, özgürlüğü istediğini tüm dünyaya kanıtladık. Bunun yanı sıra dünyanın birçok yerinden insanların gelerek Kobanê'deki insanlık direnişine katılması, yaşanan direnişi daha da anlamlandırdı" diye konuştu.

Direnişin, köylerin özgürleştirilmesi ile devam ettiğini söyleyen Kobanê, "YPG/YPJ güçleri bu tarihi direnişi sergileme gücünün kaynağını yaratmak istedikleri yeni yaşam isteklerinden ve Kürt halkının özgürlüğe olan inancından alıyor. Halkını ve topraklarını korumayı hedef alan bir insan elinden her ne geliyorsa yapar ve Kürt gençleri YPG/YPJ saflarında bunu yaptı. Direnişte şehit düşmesine, yaralanmasına büyük anlam yükleyen savaşçılarımız her ne olursa olsun DAİŞ gibi örgütlere ve onun destekçisi devletlere karşı her daim direnecektir" dedi.  (ANF)