YPG/YPJ güçlerinin Kobani köylerini özgürleştirme hamlesi aralıksız sürüyor. Dün gece gerçekleştirilen operasyonlarda kentin doğu ve güneyinde birçok köy IŞİD'den temizlendi.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, dün gece Kobani’nin doğu ve güneyinde gerçekleştirilen eylemler de IŞİD'e çok ağır darbelerin vurulduğunu duyurdu.

Gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlar sonucundan kentin doğusunda bulunan Miktela Kevin, Dîyaba, Gundê Osê, Kîkan, Merd Simbilê ve Alîşar köylerinin kısa bir sürede IŞİD'den temizlendiğinin ifade edildiği açıklamada YPG/YPJ güçlerinin söz konusu bölgede ilerleyişlerinin sürdüğü ve IŞİD'in de geri çekilmek zorunda kaldığı aktarıldı.

Aynı şekilde Kobani’nin güneyinde de operasyonların sürdüğünün vurgulandığı açıklamada, YPG/YPJ savaşçılarının yaşanan şiddetli çatışmalardan sonra bu bölgede bulunan Îdiq, Toxtê, Remo ve Mezra Dewlê köylerini IŞİD'den tamamen temizlendiği ve özgürleştirildiği bilgisi paylaşıldı.

Son 24 saatte gerçekleştirilen eylemlerde IŞİD üyelerine  ait ölü ve yaralı sayısının tam olarak netleştirilemediğinin ifade edildiği açıklamada şu bilgiler verildi:

“IŞİD'e ait ona yakın cesedin yanı sıra, bir adet Hammer tipi zırhlı araç, iki askeri araç, iki 12,5 mm’lik Dokça, bir A4 silahi, 33 keleş, 4 BKC, 5 B7 roketatar, bir Karnas suikast silahı, 2 tabanca, 5 kutu 12,5 mmlik Docka mermisi, 73 adet Keleş şarjörü, 14 bin 760 adet keleş mermisi, 6 bin 800 BKC mermisi, 10 kutu 23 mm’lik Docka mermisi, 9 adet antitang roketi, bir intihar yeleği ve çok miktarda askeri malzemeye, güçlerimiz tarafından el konulmuştur.” (Evrensel)