YPG Genel Komutanlığı, bazı ulusal, demokratik güçler ve dostların istemi ve toplumsal geleneklere bağlılığın gereği olarak Ramazan Bayramı dolayısıyla ilan ettikleri 3 günlük ateşkesin çete saldırılarının sürmesi nedeniyle sona erdiğini açıkladı. 

ANF'nin haberine göre YPG Genel Komutanlığı, 8 Ağustos günü başlayan üç günlük bayram ateşkesinin, devam eden saldırılar nedeniyle sona erdiğini duyurdu. Suriye’de hassas bir durumun yaşandığını belirten YPG, El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ve El Nusra Cephesi isimli radikal dinci grupların ülkeyi daha şiddetli bir ortama sürüklemeye çalıştığına dikkat çekti.

Bu nedenle sözkonusu grupların ahlak dışı saldırılarla Kürtler ve Araplar arasında savaş çıkarmak istediklerine işaret edilen açıklamada “YGP güçlerinin dışında sivil vatandaşlar da hedef alınıyor, hatta eylemlerini intihar saldırılarına kadar vardırdılar. Ancak güçlerimiz ve Asayiş’in tedbirleri katliamların önünü aldı. Ayrıca bu güçler, çeteler ve Kürt hainlerinin de yardımı ile sivillerin katledilmesini hedef haline getirdiler” dedi.

Ateşkese rağmen saldırıların sürdüğünü belirten YPG, bu saldırıların karışıklık çıkarmak isteyen karanlık güçlerin işine yaradığını ifade etti.

Bu saldırılar karşısında artık tahammül sınırlarını aştığını vurgulayan YPG, bu nedenle ateşkesi sona erdirdiklerinin altını çizerek, tüm saldırılara cevap vereceklerini ve tüm bölgeyi koruyacaklarını kaydetti.

Kendilerine ateşkes çağrısına bulunanlara bundan böyle sorumluluk düştüğünü söyleyen YPG Genel Komutanlığı, “Bizden ateşkes talebinde bulunan ulusal ve demokratik güçler ile dostlardan tutumlarını ortaya koymalarını bekliyoruz” dedi.