Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videoların ardından başlayan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu, atılması gereken adımları 7 maddede sıraladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Mehmet Ağar hakkındaki iddialar gündemdeki yerini koruyor. İddialara ilişkin savcıların harekete geçmesini gerektiğini söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, yeni bir paralel yapının gün yüzüne çıkmaya başladığına işaret etti.

'YOZLAŞMANIN TEMELİ BU SİSTEMLE ATILDI'

Devlet ile suç odakları arasındaki bu ilişkiler ağına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin zemin hazırladığını belirten Davutoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte oluşturulan mekanizmalarla bugünkü çürümüşlüğün, yozlaşmanın ve yolsuzluğun temelleri atılmıştır. Bizlerin hukuk devleti ve sosyal adalet yürüyüşündeki çabalarına rağmen bugün gelinen nokta 28 Şubat ve 27 Nisan vesayetçilerine ve 15 Temmuz cuntacılarına teslim olmayan Türkiye’yi; 1990’ların karanlık aktörlerine, mafya reislerine, insanların malına mülküne çöken bürokratik oligarşi unsurlarına teslim etmeye kalkmaktır” diye konuştu.

'EMNİYET İÇERİSİNDE YENİ BİR PARALEL YAPILANMA'

Davutoğlu, Emniyet içinde yeni bir paralel yapılanmanın oluşturulduğuna dikkat çekerek, "Emniyet teşkilatımızın da onuruna halel getirecek görünür, görünmez odakların vesayeti altına girmesinin önüne geçecek şeffaflığa acilen kavuşması gerekir. Aksi halde vaktiyle FETÖ’nün kurduğu paralel yapının ve vesayetinin benzerinin yaşanması ve milletimizin güvenliğinin teminatı olan teşkilatımızın bir güvenlik sorunu haline gelmesi kaçınılmaz olacaktır” dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN 7 MADDE

"Başta Cumhurbaşkanı, Bakanlar, Siyasi parti liderlerini ve Sivil Toplum önderleri olmak üzere buradan sesleniyorum" diyen Davutoğlu, son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin yapılması gerekenleri de 7 maddede sıraladı:

"1. Organize suç örgütlerinin illegal faaliyetlerini ve bağlantılarını araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM’nde hem Araştırma Komisyonu, hem de Soruşturma Komisyonu oluşturulmalıdır.

2. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 ton kokain sevkiyatı başta olmak üzere ilgili bütün iddialar konusunda acilen soruşturma başlatmalıdır.

3. Devlet kurumları içinde etki kurmaya ve yapılanmaya çalışan bütün illegal yapılar ve paralel bağlantıları konusunda tam yetkili olarak çalışmak üzere geçmişinde hiçbir şaibe olmamış yetkililerden oluşacak bağımsız bir inceleme heyeti oluşturulmalıdır.

4. İlgili konular bağlamında acilen bir temiz eller operasyonu başlatılmalı ve bu operasyon bütün odaklar temizlenene kadar sürdürülmelidir.

5. Bütün bu çalışmaların selameti açısından başta İçişleri Bakanı olmak üzere iddialarla ilgili bütün yetkililer derhal istifa etmelidir. Aksi takdirde, Cumhurbaşkanı tarafından derhal azledilmelidirler!

6. Bu iddialarla ilgili ihale ve tahsisler benzeri bütün ekonomik ve hukuki süreç ve işlemler yok hükmünde sayılmalıdır.

7. Bu tür suçların bir daha işlenmemesi ve siyaset-illegal yapı ilişkilerinin, siyaset-paralel yapı ilişkilerinin bir daha ortaya çıkmaması için siyasi ahlak yasası başta olmak üzere kapsamlı bir temiz siyaset reformu, bir temiz siyaset devrimi başlatılmalıdır."