Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı  ‘Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

24. gününü geride bırakan ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, "Yollarda adalet aramak olabilir. Ama önce adil olacağız, milletin canıyla bedel ödediği 15 Temmuz zaferine kontrollü darbe demekten vazgeçeceksiniz. Adaletin yeri Meclis'tir, yollar değildir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Pendik'te, Şehit Kıdemli Üsteğmen Arif Emekçi Lojistik Destek Gemisi'nin denize indirilme töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun “kontrollü darbe” yorumunu eleştiren Yıldırım,  “Bu milletin gördüğü belki de en büyük ihanet olan 15 Temmuz darbe girişimine kontrollü darbe demek, bu milletin hissiyatıyla adeta alay etmektir. Milletimizin meydan verdiği o destansı özgürlük mücadelesine halel getirmenin, leke sürmenin hiç kimsenin hakkı ve haddi olmamalıdır. Yollarda adalet aramak olabilir. Ama önce adil olacağız, milletin canıyla bedel ödediği 15 Temmuz zaferine 'kontrollü darbe' demekten vazgeçeceğiz. Adaletin yeri Meclis'tir, yollar değildir. Siyaset üretmeden sürece boşa tırpan çalmanın alemi yok” dedi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

“Terörle bu milleti dize getireceklerini zannedenler hep yanıldı, yanılmaya da devam edecek. Daha dün PKK'lı teröristler, Siirt'in Baykan İlçesi'nde Kaymakamımız Mehmet Kocabey'e haince bir saldırı girişiminde bulundular. Bunu niye yapıyorlar? Çünkü kaymakamımız, o bölgede vatandaşlarımıza hizmet götürmek için terörün sömürüsünü ortadan kaldırmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Bu karanlık odaklar, haklarını savunduklarını iddia ettikleri vatandaşlarımıza hizmet gitmesini maalesef istemiyor.”