Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır'da DİSK Genel İş Sendikası işçileriyle toplantıda bir araya geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Tuncel’in yanı sıra Eş Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat, Genel İş Sendikası yöneticileri ve çok sayıda işçi katıldı.

Tuncel’in toplantıdaki konuşmasından satır başları şöyle:

"Bu tarihi dönemde geleceğimizin nasıl olacağını mücadelemiz belirleyecektir. Bu toplantılar bu açıdan önemlidir. Bugün yüzyıllık anlaşmaların ortadan kalktığı Ortadoğu'da ulus devletin nasıl bir kriz yaşadığını, kanserleştiğini hepimiz görüyoruz. Bu yüzden aslında bu dönemi belirleme açısından işçi ve işsizlerin mücadelesi önemlidir.

'YOKSULLUK KÜRTLEŞTİ VE KADINLAŞTI'

Türkiye’nin yüzde 1’i yüzde 99'dan fazla gelir alıyor. 7 milyona yakın insanın evine 412 lira, 16 milyon insanının evine ise bin lira giriyor. Yoksulluk Türkiye’de aslında en çok konuşulması gereken konulardan biridir. Yoksulluk Türkiye'de Kürtleşmiş, cinsiyet olarak da kadınlaşmıştır. Buna karşı verilecek bir mücadele Türkiye’nin geleceğini belirler.

“Bu süreçte 'başıma bir şey gelmesin' demek devletin ekmeğine yağ sürmektir. Halen devletten umut bekleyenler var. En büyük zararı da kendilerine verecekler. Diyarbakır’da binlerce öğretmen açığa alındı. Binlerce öğretmen, öğrencileri üzerinden direnişi büyütseydi devlet mümkünatı yok geri adım atardı. Devletin böl parçala yönet politikası işçiler üzerinde de söz konusu. Topyekûn bir devlet refleksi ile karşı karşıyayız.

'KÜRTLER TÜRKİYE'Yİ DENKLEMİN DIŞINA ÇIKARTTI'

“Biz başarı ve zafere odaklanmalıyız. Kürt halkı en güçlü dönemini yaşıyor. Bugün Musul’da mesela dengeler değişti, Türkiye giremedi. O blok çatladı. Bugün Türkiye Musul için Bağdat’a bir heyet gönderdi. Çaresizliğinin göstergesi işte. A planı, B planı ve C planı varmış onların. Niyetleri belli; Ortadoğu'da mezhep savaşları çıkartmak. Yürüttüğü politikayla Ortadoğu'da denklem dışında kaldı ülke. Türkiye’yi bu denklemin dışına çıkartan Kürdistan halkının mücadelesidir.

'İŞÇİ SINIFINDAN BEKLENTİLERİMİZ VAR'

“İşçi sınıfından, emekçilerden beklentilerimiz var. Biz kayyum adıyla belediyelerimize yönelik sürdürülen bu gasbı durduramazsak yarın sıra size bize de gelecek. İşçi sınıfının bu konuda kapsamlı toplantılar alması gerekiyor. Sınıf mücadelesi yürütenler bunu yapmak durumundalar. Sınıf mücadelesi sadece eve ekmek götürmek değildir. Bu halkın özgürlük, yaşam ve barınma hakkı ne olacak; bunu düşünmemiz gerekiyor. İşçi sınıfının mücadelesi devlet zulmünü yenecektir. Devlet yürüttüğü politikayla Kürdün işçi ve emekçisini kendisine zincirlemiş durumda. İşçi sınıfı bunu kırmalı. İnşaat işçilerini batıda diri diri yakan zihniyet Kürdistan’daki işçi sınıfını düşündürmeli."

Kaynak: ANF