Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni Meclis’in açılış töreni başladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yürürlüğe girmesiyle birlikte görevi sadece yasa çıkarmakla sınırlanan Meclis’in açılış konuşmasını Meclis Başkanı Binali Yıldırım yaptı. Yıldırım, “Türkiye yeni bir sisteme geçmiştir” dedi.

Açılışı yapan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, mikrofonun sesinin bir kaç saniye geç açılması üzerine “Kimse TBMM’nin sesini kısamaz” diyerek konuşmasına başladı.

Yıldırım’ın yaptığı konuşmada “Milli iradenin temsilcileri olan bizler bu yüce çatı altında yeni yasama dönemine başlamış bulunuyoruz. Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyor hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Kahraman Meclis İstiklal Savaşı’nın en zor günlerinde isabetli kararlar almıştır. FETÖ’cü hainler 15 Temmuz gecesi ağır silahlarla harekete geçtiler. Gazi Meclis o gece dimdik ayakta durdu. Kur saldırısında Meclis dik durdu. Aziz milletimiz hep payidar olacak” ifadelerini kullandı.

Meclis yaz dönemi boyunca yeni Hükümet Sistemi’ne göre hazırlandı. Sayısı 550’den 600’e çıkarılan milletvekilleri için yeni düzenlemeler yapıldı. Genel Kurul Salonu’ndaki 25 koltuklu Bakanlar Kurulu bölümü kaldırıldı. Meclis, 24 Haziran genel seçiminden sonra ant içme töreni, Olağanüstü Hal Yasası ve bedelli askerlikle ilgili iki zorunlu düzenlemeyi çıkarmış ve tatile girmişti.