Başbakan Binali Yıldırım, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapıldı.

Binali Yıldırım, Cizre'deki saldırıya ilişkin şunları söyledi:

11 POLİS HAYATINI KAYBETTİ

“Bu sabah erken saatlerde Cizre polis merkezine alçak PKK terör örgütünün kalleş saldırısı sonucu hayatını kaybeden 11 şehidimiz, polis kardeşimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var, çok sayıda, tedavi altında, onlara da acil şifalar diliyorum.

“Terör örgütü ne yaparsa yapsın, canımızı yakabilir, şehitlerimiz olabilir. Acımız büyük ancak şehitlerimizi bağrımıza basacağız, kalleş terör örgütünü sevindirmeyeceğiz. Hiçbir terör örgütü, Türkiye Cumhuriyetini esir alamaz. Bildiklerini arkalarına koymasınlar.

“TOPYEKÛN SAVAŞ AÇTIK”

“Milletimiz şunu anlasın ve bilsin ki bu terör örgütlerinin tümüne topyekûn savaş açtık. Kurtuluş Savaşı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Ya istiklal ya ölüm' ve 79 milyonun kardeşliğine, birliğine, beraberliğine kast eden bu alçaklara her türlü hak ettikleri cevabı vereceğiz.

“Bugün dünyanın gıptayla izlediği büyük bir eseri tamamlayıp milletimizin hizmetine sunarken kalleş terör örgütü bildik icraatlarını yapmaktan geri durmuyor. Milletimizin geleceği için ülkemizin refahı için 2023 hedeflerimiz için yılmadan bir yandan çalışacağız, yeni projeleri hayata geçireceğiz bir yandan da bu terör örgütünü çökerteceğiz."

DER SPIGEL’İN CERABLUS HABERİ

Başbakan Binali Yıldım, Cerablus operasyonuna ilişkin Der Spigel dergisinin “Saldırının hedefi Kürtler” haberine tepki gösterdi:

“Der Spigel dergisi herhalde başka bir gezegende yaşıyor. Ya da yalan haberler yapmayı iş edinmiş. Hiçbir şey bilmiyorsa Amerikan Başkan Yardımcısı’nın açıklamasını dinlesin, ona göre haber yapsınlar.

“Türkiye bir yandan IŞİD’le mücadele etmekte zayıf kalıyor diye yalan iddialarda bulunacaksınız, bir yandan da DEAŞ’ın üzerine amansızca gidip masum insanların hayatını kurtarınca da Kürtler öldürülüyor diyeceksiniz. Yemezler.

“Bunlar tamamen yalandır. ÖSO, DEAŞ unsurlarını temizlemekle meşguldür. Bizim unsurlarımız da onlara lojistik destek vermektir.”

SURİYE

Başbakan Binali Yıldırım, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada ise Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde bir oldu bittiye asla izin verilmeyeceğini savundu.

Yıldırım, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki başbakanlık resmi hesabı @TC_Basbakan'dan da bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: "Suriye'nin kuzeyinden, Türkiye’ye yönelik hiçbir tehdidin kalmadığından emin olana kadar bu operasyonlar sürecek. Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde bir oldu bittiye asla izin verilmeyecek."