Ankara'da hayatını kaybeden askerlerin cenazeleri uğurlanırken siyaset kulislerinde dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. 

AKP kulislerinde hızla yayılan iddia bir anda tüm Ankara'nın bir numaralı gündemi haline geldi. Kulislerdeki iddiaya göre geçtiğimiz günlerde AKP'den aday adaylık başvurusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Binali Yıldırım, AKP kongresinde parti Genel Başkanlığı için aday olacak.

Ankara kulislerinde başlayan iddia sosyal medyada da hızla yayılmaya başladı. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, genel başkanlık adaylığı için delegelerden imza topladığı öne sürülüyor.

CANDAŞ TOLGA IŞIK KULİS İDDİASINI YORUMLADI


Posta yazarı Candaş Tolga Işık, Ankara'yı karıştıran adaylık iddiasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Başbakan Ahmet Davutoğlu listelere müdahale ettirmiyor. Başbakan Davutoğlu, akşam A Haber'e çıkacaktı. Bir kaynak "Yayın iptal olursa anla ki sorun çözülemedi" diyor... Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın sorunu çözmek adına dün parti kurucularını topladığı iddia ediliyor. Çözülemezsse Binali Yıldırım'ın adaylığı an meselesi."

AKP KONGRESİNE 48 SAAT KALA..

Meydan Gazetesi temsilcisi Ömer Şahin de kulislerdeki bu iddiayı gündeme getirdi. Şahin, Ak Parti kongresine 48 saat kala Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasında kongrenin ertelenmesi ve liste konusunda kriz çıktığını iddia etti.

KONGRE ERTELEME VE LİSTE KRİZİ İDDİASI

İddiaya göre , Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu Merkez Karar Yönetim Kurulu listesinde anlaşamadı. Erdoğan’ın listesi Davutoğlu’nun kafasındaki değişimle uyuşmadı. Bunun üzerine kongre tarihinin ertelenmesinin gündeme geldiği ve krizi çözmek için Saray ve Köşk’teki danışmanlar ile bazı kurmayların devreye girdiği konuşuluyor.

Binali Yıldırım, 3 dönemi dolduğu için 7 Haziran seçimlerinde milletvekili olamamıştı. Eğer cumartesi günü yapılacak kongrede, genel başkanı seçilirse, Ak Parti'de, genel başkan ve başbakan ayrı ayrı isimler olacak.