Avrupa Ekoloji ve Yeşiller Partisi Fransa (EELV), "Oylar HDP'ye" çağrısında bulundu.

EELV sözcüleri Julien Bayou ve Sandrine Rousseau ve Val-de-Marne senatörü Esther Benbassa imzalı açıklamada şunlar belirtildi:

"Avrupa Ekoloji ve Yeşiller Partisi Fransa (EELV) Türkiye Yeşiller ve Sol Gelecek Partisini destekliyor ve oyların Halkların Demokratik Partisi HDP'ye diyoruz.

Türkiye'de 7 Haziran'da, Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlar için ise 31 Mayıs'a kadar olan milletvekili seçimlerinin Türkiye'deki ekoloji ve çevre politikaları, barış ve demokrasi için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.

Biz EELV gibi, Avrupa Ekoloji ve Yeşiller Partisi (European Green Party) üyesi olan Türkiye Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin, gönlü kadın hakları, LGBT, isçi, azınlıklar, çocuk hakları ve tabiiki çevre dostu olan bir çok parti ve kurumun Halklarin Demokratik Partisi HDP içinde birleşmelerini selamlıyoruz.

AKP'nin hegemonyasına dur demek mümkün. HDP bunu hakediyor. Özelliklede yüzde 10 baraj sistemi nedeniyle adil olmayan seçim sisteminin ve özelliklede bu baraj altında kalanların oylarının önde gidenlere akmasını adil bulmuyoruz.

Türkiye dışındaki seçmenlerin 31 Mayıs'a kadar Türk konsolosluklarına giderek oylarını HDP'ye vererek baraji aşmak ve AKP'nin yasaları istedikleri gibi değiştirmelerine dur demek, Türkiye'yi olduğu gibi komşularını da tehlikeye atan yanlış politikalar olan nükleer santrallerin, İstanbul'a 3. havaalanı, 3.köprü, kanal İstanbul, Ilısu barajı, HES'lere dur demek, barış sürecini ilerletmek için HDP'yi destekleme çağrısı yapıyoruz.

Özelliklede Antalya'da 1. sırada aday olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nden başta Saruhan Uluç olmak üzere 24 adayını destekliyoruz. HDP'nin barajı aşması durumunda Türkiye tarihinde bir ilk olarak Yesiller parlamentoya girebilecektir." (ANF)