Türkiye'yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından ses kayıtları internete düşmeye devam ediyor. İnternete düşen yeni kayıtlarda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Etiler Polis Okulu arazisinin Bosphorus şirketine devri konusunda bizzat dönemin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'yı görevlendirdiği iddia ediliyor. Konuşmalarda Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da iş takibi yapılan şirketin 'gizli ortağı' olduğu öne sürülüyor.

Bosphorus 360 şirketi 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ikinci dalgasında soruşturma dosyasına fiziki takipte fotoğraflarla girmiş; savcılık şirketin malvarlığına el konulmasını istemişti.

Cumhuriyet'in haberine göre; sızdırılan ses kayıtlarında Etiler Polis Okulu arazisiyle ilgili Yasin el-Kadı ve Bilal Erdoğan'ın ortak olduğu yatırımı bizzat Başbakan Erdoğan'ın takip ettiği iddia ediliyor. Bilal Erdoğan'ın 'gizli ortağı' olduğu Bosphorus'tan yüzde 10 komisyon istediği, ortakların ise bu duruma isyan ettiği öne sürülüyor.

"ONU EFKAN'A HAVALE ETTİM..."

Başbakan Erdoğan'ın 12 Mart 2013 tarihinde önce Usame Kutub ile ardından Ş.K isimli şahısla 29 Kasım 2013 tarihinde Etiler Polis Okulu arazisi ile ilgili telefon görüşmelerine yer veriliyor. İddiaya göre 2013'ün kasım ayında Etiler Polis Okulu arazisiyini ihalesiz almak için önce Bilal Erdoğan sonra da Ş.K. ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 8. maddesinin 'b' bendinde yapılması planlanan yasal düzenleme hakkında görüştüğü, Ş.K.'nin konuyu Başbakan Erdoğan'a ilettiği, Erdoğan'ın da dönemin Başbakanlık Müsteşarı şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı görevlendirdiği iddia ediliyor. Emniyet arazisinin önce Hazine'ye sonra KİPTAŞ'a devredilmesi ardından da söz konusu şirketlere verilmesinin planlandığı öne sürülüyor. Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen kayıtlarda Erdoğan'ın konuyla ilgili taleplere "Onu Efkan'a havale ettim" dediği öne sürülüyor. İşadamı Cengiz Aktürk'e ait olduğu öne sürülen kayıtlarda ise Aktürk'ün farklı kişilerle yaptığı telefon konuşmalarında Bilal Erdoğan'ın şirketlerine gizli ortak olduğu ancak bunun kimseyle paylaşılmaması gerektiği iddia ediliyor.

CHP'Lİ KOÇ: BAŞBAKAN YOLSUZLUĞUN ORTASINDA

Dün çıkan kayıtları değerlendiren CHP Sözcüsü Haluk Koç, "Konuşmalar ortada. Sonra Başbakan yolsuzluk, hırsızlık için tanım yapmaya çalışıyor. Oysa yolsuzluğun da hırsızlığın da tam ortasında oturuyor. Gün geçtikçe bu ilişkiler Başbakan'ı malesef bu sıfatlarla siyaseten karşı karşıya bırakıyor" dedi.