Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, dün (165.08.2014) yayınlanan yazısında “Başka kültürlerin gönüllü acentalığını yapan Boğaziçi, Bilkent ve ODTÜ yıkılmalı” dedi.

Kaplan, 'Erdoğan'a 20 öneri' başlıklı yazısının 19. maddesinde, yıkılması gerektiğini düşündüğü üniversitelerin yerine "tıpkı ABD'de olduğu gibi Ivy League üniversitelerine benzer, Amerikan kültürünün ve dünyasının izini süren, bir Amerikan ruhu geliştirmeye çalışan, bizim Nizamülk medreselerine benzer, bizim öncü kuşaklarımızı, bizim medeniyet iddialarımız doğrultusunda yetiştiren çaplı pilot üniversiteler kurulmalı" savunusunda bulunuyor.

Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden üçünün yıkılması gerektiğini söyleyen Yusuf Kaplan'ın kaleme aldığı 20 öneri arasında ikinci öneri ise "eğitim, kültür ve medyada devrim" oldu. Kaplan, ikinci önerisinde ise, "Halkı çözen İslam'la ilişkisini sıfırlayan 'salaş' bir kuşak yetiştiren, çocuklarımızı sığ ve bankaların tüketim kültürünün kölesi haline getirerek mankurtlaştıran eğitim, kültür ve medyada devrim yapılmalı. Eğer bu üç devrim yapılamazsa, 20 yıl içinde yok oluruz!" diyor.

Kaplan, 'önerilerini' sıraladığı yazısının devamında, TRT'nin temizlenmesi, Kur'an Üniversitesi'nin kurulması gibi önerilerde de bulunuyor. 

Kaplan'ın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz...