TKP Yasal Kuruluş Girişimcileri, geçtiğimiz hafta sonu Cezayir Restaurant'ta yaptığı konferansta, partilerinin kuruluş dilekçesini önümüzdeki birkaç gün için İçişleri Bakanlığı'na sunma kararı aldıklarını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yayınlayan kurucular, konferansta, öncelikle 1920'den günümüze TKP'nin tarihsel sürecinin anlatıldığını belirttiler, tüzük ve programın yapılan tartışmaların ardından onaylandığını açıkladılar.

Partinin adının Türkiye Komünist Partisi olacağını duyuran TKP Yasal Kuruluş Girişimcileri, Sosyalist İktidar Partisi'nin ismini değiştirilmesiyle kurulan mevcut TKP ile aynı adı almalarında hukuken bir engel olmadığı yönünde bir görüş oluştuğunu belirtti. Açıklamaya göre, toplantıda, hukuken geçici bir sorun olsa bile, TKP adı resmen alınıncaya kadar siyasi bütün koşulların zorlanması kararı da oybirliğiyle alındı.

Suphi’den Bilen’e Gelenek Yaşıyor Girişimi’nin (SBGYG) örgütlediği “TKP Yasal Kuruluş Genel Hazırlık Konferansı” çeşitli illerden 150′ye yakın delegenin katılımıyla 28-29 Ocak 2012 tarihlerinde İstanbul-Taksim’de Cezayir Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. TKP’nin yasal alanda kuruluşunun Şubat ayı başında gerçekleştirilmesinin kesinleştirildiği konferansla TKP’liler 28-29 Ocak 1921′de Karadeniz’de katledilen Mustafa Suphi ve 15 yoldaşın anısını yaşatmayı hedefledi.

Partinin web sitesi:

http://www.tkp.org