Van’da 11 Eylül’de Osman Şiban ve Servet Turgut’un helikopterden atılmasını Meclis gündemine taşıyan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, “Vatandaşlarımızın helikopterden atılma iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Van'ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alınan 8 çocuk babası Osman Şiban (50) ve 7 çocuk babası Servet Turgut’un (55) helikopterden atılmasını Meclis gündemine taşıdı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Yeneroğlu, Akar'a, “Vatandaşlarımızın helikopterden atılma iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

Önergesinin gerekçe kısmında Yeneroğlu, “Osman Şiban ve Servet Turgut isimli vatandaşlarımız, bölge halkının tanıklığı altında askeri helikoptere bindirilmiş, iki gün boyunca kendilerinden haber alınamamıştır. Akabinde bir özel hastanede ortaya çıkan vatandaşlarımıza 'yüksekten düşme' teşhisi konulmuş anca daha sonra Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüklerinde Osman Şiban'a ait hasta epikrizinde 'helikopterden düşme' şeklinde kayıt girilmiştir" diyerek olaya ilişkin bilgilere yer verdi.

Hastane raporlarına değinen Yeneroğlu, “Darp izine rastlandığından, vatandaşlarımıza yönelik darp ve işkence yapıldığına ilişkin kuvvetli şüphe bulunmaktadır” diye belirtti.

‘HELİKOPTERDEN ATILMA İDDİALARI DOĞRU MUDUR?’

Yeneroğlu, Akar tarafından yanıtlaması talebiyle şu soruları yöneltti:

“*Osman Şiban ve Servet Turgut isimli vatandaşlarımız, askeri helikoptere hangi gerekçe ile bindirilmişlerdi? Haklarında herhangi bir soruşturma ve gözaltı kararı var mıdır?

* Vatandaşlarımız hastaneye kim tarafından götürülmüştür?

* Vatandaşlarımızı hastaneye götüren kişiler neden ‘helikopterden düşme’ şeklinde bir beyan ile kayıt yaptırmışlardır?

* Vatandaşlarımızın helikopterden atılma iddiaları doğru mudur?

* Vatandaşlarımız hakkında darp ve işkence yapıldığı iddiaları doğru mudur?

* Söz konusu olayla ilgili olarak, Bakanlığınız nezdindi herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?”

Kaynak: MA