Görevi 13 Mart’ta bırakacak olan Anayasa Mahkemesi’nin başkanı Haşim Kılıç, yargıda ‘vesayeti bitirmek adına’ daha vahim bir vesayet oluşturulduğunu savundu.  Kılıç, ”Yargıtay’a, Danıştay’a otobüslerle, kamyonlarla adam taşır gibi üye yaparak yargının sorunları çözülmez” dedi.

Erdem Gül’ün Cumhuriyet'te yer alan haberine göre Kılıç, önceki gün Ankara’da bir düşünce topluluğunun basına kapalı toplantısında konuştu.

2010’daki anayasa referandumunun ardından yargıda bir vesayet sistemi oluştuğunu ifade eden Kılıç şöyle devam etti: “Şimdi yargıya yönelik düzenlemelerde bu vesayeti bitirmek adına hareket edildiği söyleniyor. Ancak öncekinden daha vahim bir vesayet sistemi oluşturuluyor. Çünkü bunların pek çoğu hukuki olmayan düzenlemeler. Yargının durumu iç açıcı değil. Yargı büyük bir sıkıntı içinde.”

Yeni yargı paketiyle birlikte Yargıtay ve Danıştay’ın daire ve üye sayılarının artırılmasını da eleştiren Haşim Kılıç, “Yargıtay’a, Danıştay’a otobüslerle, kamyonlarla adam taşır gibi üye yaparak yargının sorunları çözülmez. Amerika’da Yargıtay dokuz üyeden oluşuyor. Bizde ise Yargıtay 526 kişi” diye konuştu.

AYM’nin Youtube ve Twitter’a yönelik erişim yasağını kaldıran kararları nedeniyle günah keçisi ilan edildiğini savunan Kılıç, 13 Mart’ta emekli olmasının ardından özgürce konuşacağını ifade etti.