Uğur Dündar, Sözcü gazetesindeki köşesinde AKP Milletvekili ve Başbakan Erdoğan’ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın eniştesi Oktay Ferşat’la (Muhammet Zahid Ferşatefendioğlu) Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın kayınpederi olan Ali Yüksel'in, müteahhitlerle yaptığı konuşmanın ses kaydını ele geçirdiğini açıkladı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Dündar'ın "savcılığa vermeye hazırım" dediği kayıtlarda, Enişte ve kayınpederin,müteahhitlere, "Sağlık Bakanlığı'nın iki numarasına 100 bin lira verdim. Anlatırsam hükümet düşer." dediği belirtiliyor.

Başbakan Danışmanı Akdoğan, bir süre önce suç duyurusunda bulunduğu eniştesi Oktay Ferşat, konuşmada şöyle diyor:

"Ben arabamı, altın bozarak Sağlık Bakanlığı’na ben 100 bin lira rüşvet verdim. Ve bana bakanın sponsoru seçim bölgesinde. Edirne bölgesinde 40 trilyonluk (eski parayla) bütçeyi bana yükledirler, benden taahhüt aldılar. Bunu sen ödeyeceksin tamam mı? Taahhüt ettim. 100 bin lirayı benden alan Sağlık Bakanı’ndan sonra ikinci adam. Bunları anlatsam hükümet düşer."

Konuşmalarda dikkat çeken bir bölüm de şu:

"Üçüncü kişi: Peki Başbakan’a sundun mu bu rüşveti falan…

Enişte: Bizi kimse aramadı, görmedi…

Kayınpeder: Başbakan şu anda İsrail ile savaşıyor, Amerika ile savaşıyor, cemaatle savaşıyor. Bütün işleri bırakacak da…

"YALÇIN NE DİYECEK?"

Enişte: Eline geçmemiştir bile… Ben Yalçın’a 15 gündür bizatihi babayı görevlendirdim, Başbakan 21 ili mi ne açıkladıydı ya Cuma günü müydü ne… Yalçın o yazıyı okudu, daha dosyayı inceleyemedi. Anla yani… 20 gündür o baba hasta adam oğlum ne yaptın okumadın mı diye… Bekliyorum bakalım, Yalçın bize ne diyecek.. Yalçın bize bir şey desin, biz ondan sonra ne yapacağımıza bakalım. Bana diyecek ki,‘Ne haliniz varsa görün…’ Öyle mi… Hükümetin yıpranmasını umursamıyor musun? Ben diyeceğim ki Başbakan’a, ‘Ben dedim kaynıma… Bu dosyayı da eline verdim. Okudu bunları. Babam verdi eline ve bunları takmadı."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yurt çapında 4 bin adet Acil Servis İstasyonu inşa etmek Oktay Ferşat’a ait Ferşat Group işi üstlenmiş, Ali Yüksel de bu büyük projenin Genel Koordinatörü olmuştu. Ancak müteahhitlere yapmaları gereken ödemeler gerçekleşmeyince mağdurlar bize başvurmuşlar ve dolandırıldıklarını iddia etmişlerdi.

Ferşat Group’la bir protokol imzalamadıklarını ve bu nedenle inşaatı biten istasyonların kabulünü yapmayacaklarını açıklayan Sağlık Bakanlığı da mağdurların savcılıklara suç duyurusunda bulunmalarını önermişti. Bakanlık ayrıca Ferşat Group’a ön olurun nasıl verildiğini belirlemek için soruşturma başlatmıştı.

Müteahhitlerin iddiasına göre 112 Acil servis işinde dönen para 60 milyon lira civarındaydı. Bu görüşmenin mağdur müteahhitlerden bazıları suç duyurusunda bulunmaya hazırlanırken, Oktay Ferşat ve Ali Yüksel’in çağrısı üzerine son kez buluşup görüşmelerinde kaydedildiği belirtildi.