Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’nin barajı geçip geçmemesi ile ilgili tartışmaların propaganda olduğunu ve kitlelerin etki altına alınmaya çalışıldığını ileri sürerek “Ben tam tersini düşünüyorum. Geçmezse sıkıntı olur değil, geçerse başka birtakım sıkıntılar” dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TRT Haber’de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) barajı geçip geçmemesi ile ilgili tartışmaların propaganda olduğunu ve kitlelerin etki altına alınmaya çalışıldığını ileri süren Akdoğan şunları söyledi:

“Ben tam tersini düşünüyorum. Geçmezse sıkıntı olur değil, geçerse başka birtakım sıkıntılar. Yani bir siyasi partinin barajı geçmesinde sıkıntı olmaz ama bir tarafta bir terör örgütü varsa, elinde silah olan adam varsa, bunun vesayetinden kurtulamayan, onun uzantısı olan bir şekilde onun amaçlarına hizmet eden bir siyasi anlayış varsa bunun normal bir şeymiş gibi görülmesinin üreteceği başka sorunlar olur diye düşünüyorum.”

‘BU ANLAYIŞ TÜRKİYE PARTİSİ OLAMAZ’


Akdoğan, Elmadağ Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen, AKP İlçe Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:
“HDP, seçim beyannamesinde, ‘Din dersini kaldıracağım, Diyanet’i kaldıracağım, şunu kaldıracağım, bunu kaldıracağım’ diyor. Bunu CHP diyordu yıllardır. Kürtlerin CHP’si. Ermeni soykırımını tanıyacakmış. Sen nasıl Türkiye partisi olacaksın? Türkiye toplumunun hassasiyetlerini gözardı ederek nasıl olacaksın?

“8 defa Kürt geçiyor beyannamelerinde 9 defa da lezbiyenler falan geçiyor. Türkiye toplumu bu mudur? Tutturmuşlar ‘demokratik özerklik’. Bunu duyunca sanmayın ‘yerel yönetimleri güçlendirelim, demokrasiyi getirelim’ falan değil. O demokratik lafı kandırmaca. Özerklik dedikleri, ‘Burayı verin biz yönetelim’ işte Suriye’de kantonlar yaptılar, Irak’ta yapmaya çalıştılar Barzani ile birbirlerine girdiler. Bu anlayışın görünmesi lazım. Bu anlayış Türkiye partisi olamaz.

*HOMOFOBİ

Homofobi, eşcinsellere ya da eşcinselliğe karşı duyulan nefret, korku, hoşnutsuzluk ya da ayrımcılıktır. Geniş manası ile diğer cinsel yönelimlere sahip olan LGBT kişileri de içerir. Sıfat olarak, homofobik şeklinde kullanılır. Homofobik davranış ilkelerini sergileyen kişinin gerçekleştirdiği eylemler bütünü "homofobi" sadece psikiyatrik bir kavram değildir. Her 48 saatte bir, eşcinsel bir kişinin, homofobiyle bağlantılı şiddete maruz kalarak öldürüldüğü tahmin edilmektedir.

(İMC TV)