İstanbul'da bugün yenilenen Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimlerinde oy verme işlemi tamamlandı. Sandıklar kapandı, oy sayma işlemi başladı.

Seçimleri gözlemlemek üzere İstanbul’da bulunan yabancı gözlemciler, seçim sürecinin usule uygun ve genel itibarıyla sorunsuz bir biçimde geçtiğini söyledi.

Sandık başında gözlemci olarak hazır bulunan Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Margit Stumpp, Alman haber ajansı dpa'ya açıklamalarda bulundu. Stumpp, "Bize seçim listeleri ve süreçle ilgili her şeyin yolunda olduğu bildirildi. Herhangi bir usulsüzlük kulağımıza gelmedi" dedi.

ALMAN PARLAMENTER: TATİLE RAĞMEN DİKKATE DEĞER BİR SEÇİM ORANI

Daha önce birçok kez Türkiye'ye gözlemci olarak giden Stumpp, bu sefer seçim merkezlerini ziyaret etme ve insanlarla diyaloğa girme noktasında hiçbir sorun yaşamadıklarını kaydetti. Vekil, "Tatile rağmen dikkate değer bir seçime katılım oranının" olduğunu ifade etti.

Avrupa Konseyi'nin 14 kişiden oluşan gözlemci misyonunun lideri Renate Zikmund ise "genele bakıldığında" seçimin şu ana kadar usule uygun bir biçimde gerçekleştiğini kaydetti.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre Zikmund, "Organizasyon açısından yapılabilecek her şey yapıldı" ifadesini kullandı.