Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin 3'üncü durağı olan Van’daki Musa Anter Barış Parkı’nda ikinci gününde de park ziyaretçi akınına uğradı.

Dihaber’in aktardığına göre, ziyaretçiler ile parkın ortasında oluşturdukları çemberle bir araya gelen HDP’li milletvekilleri saat 21.00’de ses çıkarma eylemi başlattı.

Milletvekillerinin zılgıtları ve alkışlarına, çevrede bulunan yurttaşlar da balkonlarına çıkarak destek verdi. Bunun üzerine parkın çevresinde bekletilen onlarca zırhlı araçtan bazıları ses çıkarma eyleminin başlaması üzerine zırhlı araçlardan siren çalması dikkat çekti.

Bunun üzerine parkta bulunanlar etrafta bulunan barikatlara ellerinde bulunan çatal ve kaşıklarla daha sert vurmaya başladı.

‘FAŞİZMİN KARŞISINDA DURAN YEGANE GÜÇ BİZİZ’

Ses çıkarma eyleminden sonra konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, “Türkiye’nin her yerinden yüreğiyle destek veren milyonları sevgi ve saygı ile selamlıyoruz. Faşizmin karşısında direnen tek güçler biziz. Faşizmden korkmuyoruz. Vicdan ve Adalet arayışında olan herkesin umudunu yeşerttiğini ve güçlendirdiğini biliyoruz. Bu direniş faşizmin karşısında yegâne duran güçtür. Bizler hakkaniyeti ve insanlığın ortak değerlerini savunmaya devam edeceğiz. Bizler barışı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

(Kaynak: Dihaber)