Ak Saray'da muhtarları toplayarak, “Hangi evde kim varsa emniyete bildirin” diyen Erdoğan’a Vanlı muhtarlar: “Muhbirliği kesinlikle kabul etmeyeceğiz.” diyerek yanıt verdi.

DİHA’nın haberine göre, Van Muhtarlar Derneği’nin açıklamasında, “Hangi evde kim varsa emniyete bildirin’ sözleriyle Erdoğan muhbirlik dayatmasında bulundu. Halkın sorunlarına çözüm üretmek için seçildik biz. Cumhurbaşkanı’nın, halkın iradesine saygı göstermesi gerekiyor” dendi.

Erdoğan’ın anayasal sınırlarını aştığı hatırlatmasında bulunan muhtarlar, kendilerinin böyle bir suçu işlemeyeceklerini ve muhbirliği hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini söyledi.

Muhtarlar, “Kimseyi ihbar etme hakkımız yok. Biz muhtarlar, her kesimi temsil ediyoruz. Cumhurbaşkanı kendi alanı dışına çıkıyor ama biz kendi yetki alanımızın dışına çıkmayız” dedi.

Muhtarların, vatandaşları ihbar etmesi durumunda yaşanabilecek sorunlara da değinen dernek üyeleri şunları söyledi: “Düşünün, muhtar bir vatandaşı sevmiyor ve gidip ihbar ediyor. Belki sırf bu yüzden o vatandaşın yıllarca tutuklu kalmasına ya da ölmesine neden olacak. Bu durum halk arasında ayrışmaya neden olur.”