Van'ın Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi kanal üstü bölgesinde toplanan yüzlerce genç, akşam saatlerinde ‘seçim hileleri’ ve Kato Dağı'nda BDP'lilere yapılan asker müdahalesini protesto etti.

Gençlerin gösteri yaptığı bölgeye TOMA ve Akrep tipi zırhlı araçlarla gelen polis, DİHA'nın haberine göre hiçbir uyarıda bulunmadan gençlere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Bu sırada Akrep tipi zırhlı araç, 12 yaşındaki A.O. adlı çocuğa arkadan çarptı ve yere düştürdü. Yere düşen ve kafası yarılan A.O. çevredeki yurttaşların yardımıyla ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastaneye getirilen A.O'ya ise, kimliği olmadığı gerekçesiyle yarım saat boyunca müdahale edilmedi.

Daha sonra ailesinin kimliğini getirmesiyle müdahale edilen A.O. hemen ameliyata alındı.

DİHA'ya yaşananlara ilişkin bilgi veren A.O'nun akrabası ve olayın görgü tanığı İlyas Orhan, yüzlerce gencin olduğu alana polisin TOMA ve Akrep tipi zırhlı araçlarla hiçbir anons yapmadan müdahale ettiğini söyledi.

A.O'nun Akrep'in çarpmasının ardından kanlar içerisinde olmasına rağmen polisin yardım etmeden hemen söz konusu bölgeden ayrıldığı ifade eden Orhan, kendi çabalarıyla ambulans çağırdıklarını ve A.O'yu hastaneye getirdikleri dile getirdi.

Yaklaşık bir saattir ameliyatta olan A.O'nun ailesine doktorlar çocuklarının beyin kanaması geçirdiğini söyledikleri öğrenildi. (Evrensel)