Van'da yaşanan deprem felaketinin üzerinden 4 yıl geçti ama 30 aile hala konteynır kentlerde yaşam mücadelesi veriyor. AKP tarafından ev vaadi ile 4 yıldır oyalanan aileler, Başbakan yardımcılığı görevini yürütürken depremzedeleri "provokatör" ilan eden Beşir Atalay'ın, Van'da AKP'den milletvekili adayı olmasına da tepkili. 4 yıldır mağdur edilen aileler, "Beşir Atalay bizden ne yüzle oy isteyecek" diye sordu.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremin üzerinden 4 yıl geçti ama 30 aile hala TOKİ'ler de verilen ev sözü yerine getirilmediği için Edremit ilçesinde bulunan Anadolu Konteynır Kent'inde yaşamaya devam ediyor. Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte yaşam mücadeleleri de zorlaşan aileler, sözünü yerine getirmeyen hükümete tepkili. Daha önce de tepkilerini dile getirdikleri için dönemin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından "Siz iyilikten anlamıyorsunuz, ne haliniz varsa görün" denilerek, "provokatör" olarak suçlanan aileler, 1 Kasım'da tekrar Van'da AKP'den milletvekili olan Beşir Atalay'a "Ne yüzle oy isteyecek" diye tepki gösterdi.

'BU SEÇİMDE BİZDEN OY İSTEMESİNLER’     

4 yıldır konteynır kentte AKP yüzünden perişan olduklarını kaydeden Nuriye Oran isimli yurttaş, her seçim döneminde AKP'lilerin ev söz verdiğini fakat 4 yıldır bu sözlerin hiç birisinin gerçekleşmediğini söyledi. 9 çocuğuyla birlikte 4 yıldır konteynırlarda yaşam mücadelesi verdiğini belirten Oran, "Bu seçimde bizden oy istemesinler. Çocuklarımızın hepsi hastalandı. Biz hasta kaldık" diyerek tepkisini dile getirdi.

'VATANDAŞ OLARAK GÖRÜLMÜYORUZ’  

4 yıldır konteynırlara mahkum edilen depremzedelerden Xıyal Aslan, hükümet tarafından vatandaş olarak görülmediklerini söyledi. "Bizi vatandaş olarak görselerdi durum bu mu olurdu?" diye soran Aslan, kendilerine ev sözü veren AKP tarafından seçimden seçime hatırlandıklarını kaydetti. Aslan, "Bizler bir torba makarna ve beş kilo yağa kalmadık. Seçimde hatırlıyorlar bizi. Bu seçim ne AKP ne de Beşir Atalay destek beklemesin" dedi.

'BEŞİR ATALAY NE YÜZLE OY İSTEYECEK?’   

Depremzedelerden Semra Özdemir ise dönemin Başbakan Yardımcısı iken tepkilerini dile getiren depremzedeleri "provokatör" ilan eden Beşir Atalay'ın Van'da AKP milletvekili adayı olduğunu hatırlatarak, "Beşir Atalay ne yüzle oy isteyecek?" diye sordu.

Seçimlerde sözlerini tutmayan AKP'yi değil HDP'yi destekleyeceklerini belirten Özdemir, şöyle devam etti: "Seçimden seçime görmeye geliyor. Seçimler yaklaştı şimdide bizlere gelip diyorlar 'Size yardım edeceğiz'. Biz böyle bir yardım da istemiyoruz. Bizim oyumuz HDP' yedir. Bizlere deprem döneminde en büyük mağduriyeti AKP yaşattı. Derdimiz sadece evsiz olmamız değil. Bugün AKP çocuk katliamı yapıyor, Kürt katliamı yapıyor. Yüksekova'da Cizre'de yapılan katliamlarını unutmayacağız Ne AKP ne de Beşir Atalay bir şey beklemesin. AKP'den kim aday olursa olsun ne Cumhurbaşkanı ne de Beşir Atalay gelip bizden oy istemesin. Van'da da kesinlikle kazanmayacaklar." (Besta Nûçe)