Van’ın Özalp ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Belediye Eş Başkanı Handan Bağcı ile Eş Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır tutuklandı.

Van’ın Özalp ilçesinde Belediye Eşbaşkanı Bağcı’nın da aralarında olduğu 9 kişi, 1 Ekim günü Tepedam köyünde 2 PKK’li ile bir sivilin hayatını kaybettiği ve bir sivilin de ağır yaralandığı asker müdahalesi sorası köye gitmek isterken köy girişinde özel harekat timleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 9 kişiden 5’i “Örgüt adına suç işleme”, “Görevli memura mukavemet” ve “Mala zarar verme” iddialarıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Bağcı, Bayram ve Hazır ise serbest bırakılmıştı.

Sabah saatlerinde belediyeye gelen polis, Bağcı, Bayram ve Hazır’ı savcılığın mahkeme kararına yaptığı itiraz üzerine gözaltına aldı.

İlçe Adliyesi’ne götürülen Bağcı, Bayram ve yüzde 70 engelli raporu bulunan Hazır 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Bağcı, Bayram ve Hazır, “Örgüt adına suç işleme”, “Görevli memura mukavemet” ve “Mala zarar verme” iddialarıyla tutuklandı. (imc TV)