Van’da açlık grevini sürdüren konteynerlerdeki depremzedeler konusunda Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’dan twitter üzerinden açıklama geldi. Eylemcilerin kendilerinin (ve valiliğin) kiralık ev bulup kirayı karşılama önerisini kabul etmediğini belirten Bekir Kaya, belirttiği isimlere bilgi verilmeden yardım kampanyaları düzenlenmemesini de istedi.

Kaya’nın tweet’leri şöyle:

“Uzun zamandır kentimizdeki depremzedelerin durumuna ilişkin bilgi almak isteyenler var. Son durumu aktarayım. Umarım açıklayıcı olur.

1- Baştan beri hepsine kiralık ev bulma ve kirayı karşılama önerimizi kabul etmiyorlar. Aynı teklif il valiliği de yapıyor.

2- Eyleme devam etmek istiyorlarsa da; çocuk , hasta ve yaşlıların kiralanılacağı evlere yerleştirebileceğimizi belirttik.

3- Taleplerinin sosyal konut olduğunu, karşılanmadığı müddetçe başka bir çözüm kabul etmediklerini belirtiyorlar.

4- Isınma problemi için katalitik soba istenildi, belediye olarak karşıladık. Yine banyo sorunlarını istedikleri şekilde çözdük.

5- TEDAŞ'ın elektrik bağlaması halinde faturayı karşılayacağımızı söyledik ve girişimlerde bulunduk.

6- İçinde Van Mv. Özdal ÜÇER, İHD, Mazlumder ve KESK'ten temsilcilerin olduğu bir koordinasyonla birlikte çalışıyoruz.

7- Bütün planlama ve görüşmeler milletvekilimiz ve STK temsilcileri tarafından yapılmaktadır. Bu kurulun planlaması dahilinde çalışıyoruz.

8- Milletvekilimiz, İHD, Mazlumder, Van Kadın Derneği ve KESK temsilcilerinden oluşan kurulun bilgisi olmadan kampanyalar düzenlenmesin.

9- Tekrar belirteyim ki, başından beri depremzedeleri evlere yerleştirme önerimiz kabul edilmiyor.

10- Herkesin konuya bu hassasiyetle yaklaşmasını ve suistimal mahal vermemesini diliyorum.

11- Konunun hassasiyetine binaen uzun süre sessiz kaldık. STK temsilcilerinden oluşan kurulun açıklamasını bekledik.

12- Umarım durumu özetleyebilmişiz. Saygılarımla.”

Bekir Kaya, ardından attığı tweet’te de şöyle dedi: “Afet paralarını ve sosyal konut konusunu soran arkadaşlara: AFAT diye bir kurum var ve Başbakan yardımcısına bağlı sorularınızın muhatabı. Benim kampanya konusunda söylediklerim, eğer yaptığınız yardımın hesabını sormak isterseniz karşınızda bir muhatap olsun diyedir.”