Selma Kara/ Demokrat Haber

Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapmak isteyen HDP’ye Valilikten izin çıkmadı. Miting, bir mahallenin semt pazarında yapılacak.

Yarın Kayseri’de gerçekleştirilecek olan HDP Mitingi’ne Kayseri Valiliği, dolu olduğu gerekçesi ile Cumhuriyet Meydanı için izin vermeyince, mitingin, Newroz kutlamalarının da yapıldığı Esenyurt Mahallesi Cuma Pazarı alanında yapılması kararlaştırıldı.

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın katılacağı ve saat 14.00’da başlayacak olan mitingle ile ilgili olarak konuşan Kayseri HDP Milletvekili birinci sıra Adayı Sultan Güneş Özcan, daha önce iki kez parti binalarına yapılan saldırılara rağmen, yarınki mitingin olaysız geçeceğine inandıklarını söyledi.

'KAYSERİ HALKI GERGİNLİĞE İZİN VERMEZ'

Kayseri’de seçim sürecinde halk tarafından olumlu karşılandıklarını ifade eden Sultan Güneş Özcan, “Burada iki seçim büromuzdan birinin bayrakları indirildi. Bölgede yaşayan arkadaşlarımız araştırdılar ve bayrakları kesen iki genci buldular, daha önce AKP’ye oy vermiş bir ailenin evlatları imiş, onları uyardılar. Bir başka seçim büromuzun gece camları kırıldı, hatta ikinci olay geçen hafta oldu. Ama bunlara rağmen HDP’ye saldırı damarının Kayseri’de çok düşük olduğunu görüyorum hem de Kayseri halkının buna müsaade etmeyeceğini düşünüyorum. Kimse gerilim istemiyor ve bu gerilim siyasetinin AKP’den kaynaklandığı algısı hem MHP’de hem CHP’de mevcut. Ayrıca da Kayseri’de olay istenmediğine dair duyumlarımız var. Olanların AKP tarafından tezgahlandığını, birkaç insanın öne sürüldüğünü düşünüyoruz. Ama Kayseri halkının buna müsaade etmeyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.