Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye uçağının düşürülmesini eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu için "Utanmasa Suriyeli pilotlar için de "ekmek almaya gidiyordu' diyecek" şeklinde konuştu.

"SURİYE AÇIKLAMA YAPMADAN CHP YAPIYOR"

Karabük mitinginde konuşan Erdoğan, TSK tarafından düşürülen Suriye uçağı hakkında açıklamalarda bulunurken, "Suriye tarafı açıklama yapmadan CHP Genel Başkan Yardımcısı çıktı, Suriye lehine açıklama yaptı. Ardından önceki gün CHP Genel Müdürü çıkmış, Genelkurmay Başkanımıza "ucuz işlere girmesin' diyor.

Ey Kılıçdaroğlu, sen hangi ülkenin muhalefet partisisin? Sen CHP'nin mi Baas Partisi'nin mi genel müdürüsün? Yoksa Türkiye'nin mi Suriye'nin mi yanındasın? Sen benim Genelkurmay Başkanıma bu şekilde bir yakıştırma yapamazsın. Önce haddini bileceksin. Haddini bilmeyene pazar günü bu millet haddini bildirir" dedi.

Daha sonra ise "Utanmasa Suriyeli pilotlar için de "ekmek almaya gidiyordu' diyecek" ifadesini kullanan Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinin sürdüğü 16 Haziran'da, ekmek almaya giderken başına gaz bombasının isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'a da göndermede bulundu. (haberler.com)