Antalya'da 5 bin kişinin katıldığı 1 Mayıs gösterilerinde atılan "İmralıya bin selam" sloganı nedeniyle yapılan soruşturmanın sonunda, sadece bir kişinin kimliğinin tespit edilebildiği belirtilerek, bir üniversiteliye "örgüt propagandası" suçlamasıyla dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Şelli tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, "terör örgütü propagandası yapmak"la suçlanan üniversiteli için 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, 1 Mayıs'ta düzenlenen yürüyüşe 4 bin 500 kişinin katıldığı ve bazı kişilerin "terör örgütü" lehine slogan attığı ileri sürüldü. "Polisin tespit ve fotoğraflama işleminin" baz alındığı belirtilen iddianamede, binlerce kişi arasından sadece E.Y.'nin kimliğinin tespit edildiği ifade edildi.

İddianamede, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle olay günü saat 13.00 ile 17.00 saatleri arasındaki yürüyüş ve toplantıya yaklaşık 4 bin 500 kişi katılmıştır. Altındağ Mahallesi, Aydın Kanza Parkı'ndan hareketle Anafartalar, Teomanpaşa ve Hızırreis Caddesi'ni takiben Konyaaltı Caddesi üzerinde Atatürk Parkı'nda gerçekleşen toplantı ve gösteri yürüyüşleri sırasında yürüyüşe ve toplantıya katılan bir kısım şahıslar slogan atmak suretiyle PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaparak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü münasebetiyle düzenlenen gösteriyi terör örgütü propagandasına dönüştürmüşlerdir" denildi.

Savcı Şelli, iddianamesinde, "E.Y.'nin 'Selam selam İmralı'ya bin selam' ve 'Öcalan'a uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan attığı bu suretle terör örgütünün propagandasını yapmak suçunu işlediği anlaşılmıştır" suçlamasında bulundu.

Tutuksuz yargılanan ve 28 Kasım'da hakim karşısına çıkacak E.Y. ise ifadesinde suçlamaları reddetti. E.Y., "Olay günü yürüyüşe katıldım. Ancak küçük bir öğrenciye ücretli özel İngilizce ders veriyordum. Bu öğrencimin yanına gitmek için erken ayrıldım. Söz konusu sloganların atıldığını bile duymadım" dedi.

E.Y.'nin avukatlığını üstenen Hakan Evcin ise "Toplu gösteri var, polisin tespitine göre 4 bin 500 kişi katılmış, slogan atmış ama sadece birisinin kimliğini tespit edebilmişler. Binlerce zanlının olduğu yerde tek sanığın bu öğrenci kızın olması azıcık komik kaçıyor. Üstelik E.Y. yürüyüşün yarısında olay yerinden ayrılan birisi" diye konuştu. (Milliyet)