AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 'Türkiye'de ensest ilişkinin yüzde 40 oranında olduğu' iddialarına değindi.

Melis Alphan’ın ensest haberine tepki gösteren Ünal, “Şimdi bu utanmazlar, kalkıp diyorlar ki 'Bu toplumun yüzde 40'ı ensest.' Hadi oradan utanmaz adam. Sen kendi ahlaksızlığını meşrulaştırmak için bu aziz millete iftira mı atıyorsun? Bu aziz millet erdemlidir. Bu aziz millet ferasetlidir. Bu aziz millet büyüğünü, küçüğünü, ahlakını bilir. Dolayısıyla bu millete iftira etmesinler. Bir araştırmadaki akraba evliliklerinin yüzdesini utanmadan kendi köşelerinde ensest olarak yazanlar, bu milletin tarihine, kültürüne, inancına saygı duymayanlardır"  dedi

Ünal’ın açıklamaları şu şekilde:

"Tek başına 15 Temmuz insanlık tarihinin görmediği kadar büyük bir direniştir. İnsanlık tarihinde büyük bir topluluğun tanklara, uçaklara, helikopterlere, kurşunlara karşı sadece göğsünü siper ettiği, çıplak elleriyle kendi vatanını, milletini kurtardığına şahitlik etmemiştir. Bakın Çin'de Tiananmen Meydanı'nda bir sivil tankın karşısında durdu diye, dünya bir sivil direniş hareketi olarak 20 yıl bunu konuştu. Ama o gece bu millet bırakın tankları, uçaklara, helikopterlere meydana okudu. Ülkesini çıplak elleriyle tuttu. O gecenin bir inancı ve ahlakı vardı."

Melis Alphan’ın Hürriyet’teki köşesine taşıdığı ensest iddialarına tepki gösteren Ünal, şöyle konuştu:

Şimdi bu utanmazlar, kalkıp diyorlar ki 'Bu toplumun yüzde 40'ı ensest.' Hadi oradan utanmaz adam. Sen kendi ahlaksızlığını meşrulaştırmak için bu aziz millete iftira mı atıyorsun? Bu aziz millet erdemlidir. Bu aziz millet ferasetlidir. Bu aziz millet büyüğünü, küçüğünü, ahlakını bilir. Dolayısıyla bu millete iftira etmesinler. Bir araştırmadaki akraba evliliklerinin yüzdesini utanmadan kendi köşelerinde ensest olarak yazanlar, bu milletin tarihine, kültürüne, inancına saygı duymayanlardır."

NE OLMUŞTU?

Ünlü sunucu Murat Başoğlu’nun yeğeni Burcu Başoğlu ile ensest ilişki yaşadığı iddiaları üzerine Hürriyet yazarı Melis Alphan, son günlerde Türkiye’nin gündemine oturan enseste ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (TKDF)  2014 raporunu köşesine taşıyan Alphan, Türkiye’de ensest oranının yüzde 40 olduğunu ifade ederek, “Yani her 10 kişiden 4’ünde ensest var!” demişti.

Alphan, “Bu oran ne anlama geliyor biliyor musunuz? Bu toplumun ciddi bir kısmının ensesti cinsellik olarak gördüğü anlamına geliyor! Ensest Atlası yayımlandığında Güllü, son yıllarda ensest ilişki oranlarında artış olduğunu söyleyerek bunu sosyal çevreden uzaklaşıp içe kapanan toplumdaki muhafazakârlığa bağlamıştı” ifadelerini kullanmıştı.

TKDF Başkanı Canan Güllü’nün değerlendirmelerine yer veren Alphan, Güllü’nün, kimi yerlerde yargıya yansımış ensest olaylarında, avukatlar mağdurların yaşını büyüttüğü için dosyaların kapatıldığını tespit ettiklerini ifade etmişti.