Başkanlığını, İşçi Partisi'nden 'ajan' olduğu gerekçesiyle atılan Gökçe Fırat'ın yaptığı Ulusal Parti, "Meclis'te terörist istemiyoruz" sloganıyla ırkçılık yapıyor.

"Meclis'te terörist istemiyoruz" ve "Türkiye Türklerindir. PKK'yı Meclis'ten ve Türkiye'den atacağız"...

Bu sloganlar, Ulusal Parti'ye ait. Partinin kurucusu Gökçe Fırat Çulhaoğlu, İşçi Partisi'nden 'derin ilişkileri olduğu' gerekçesiyle atılmış bir isim.

Türk Solu ve İleri dergilerini de çıkaran ekip, uzunca süredir sokaklarda "Meclis'te terörist istemiyoruz" diyerek BDP milletvekillerini ve Kürtleri hedef alan bir kampanya yürütüyor. Ancak, savcılar görsel ve yazılı basında da yer alan bu kampanyayı görmezden gelmeye devam ediyor.

İşçi Partisi'nden "MİT ajanı olduğu ve derin ilişkileri bulunduğu" iddiasıyla atılan Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun başkanlığı yaptığı Ulusal Parti, kamuoyunun ve savcıların gözü önünde ırkçı bir kampanya yürütüyor. Kampanyanın ana sloganı, "Meclis'te terörist istemiyoruz".

İstanbul, İzmir, Mersin ve Ankara'da sokaklarda eylemler yapan Ulusal Parti üyeleri, ırkçı ve faşist sloganların yazılı olduğu tişörtler de giyiyor. Yürüttükleri ırkçı çalışmanın fotoğrafları, http://www.ulusalparti.org.tr sitesinde yer alıyor. Ayrıca, çıkardıkları Türk Solu ve İleri dergilerinde de benzer içerikte yazılar sıkça yer alıyor. Ancak, yürütülen bu ırkçı kampanya, savcıların dikkatini dahi çekmiyor.

İP'TEN ATILMIŞTI

Ulusal Parti'nin kurucusu ve genel başkanı olan Gökçe Fırat Çulhaoğlu, bir zamanlar İşçi Partisi'nin Öncü Gençlik Kolu'nun lideriydi. Ancak Doğu Perinçek tarafından "MİT'çi, provokatör ve derin ilişkiler içinde" denilerek, İşçi Partisi'nden atıldı. Gökçe Fırat Çulhaoğlu, ihraç edildikten sonra soluğu Kanal 7 televizyonunda aldı. Çıkarlarının çatıştığı İşçi Partisi ve Genel Başkan Doğu Perinçek karşıtı açıklamalarda bulunarak, çeşitli görüntü ve ses kasetleri verdi. Bu kasetler arasında, 12 Mart 1971'de gözaltına alınan Perinçek'in sorgu kasetleri de yer aldı.

Bir süre Türk Solu ve İleri dergilerinde, Türklere "Lahmacun ve kebap Kürt işi, yemeyin" çağrısında bulunan Çulhaoğlu, ırkçılığın bayraktarlığına soyundu. Kendisiyle yapılan röportajlarda, "Bizim bakış açımıza göre Türkiye'de Türk'ten başka bir millet yaşamıyor. Kürtçe diye bir dil yok" şeklinde açıklamalar yaptı.

ETHA