Başbakan Erdoğan, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, sezeryanla doğuma karşı olduğunu tekrarladı. 'Kürtaj bir cinayettir' sözünün altını çizdi. Başbakan Erdoğan bunların "Bu milleti dünya sahnesinden silmek için sinsice bir plan olduğunu" söyledi.

 

Erdoğan konuşmasındaki ilgili bölüm şöyle:

 

HER KÜRTAJ BİR ULUDERE'DİR

“Bunların planlı yapıldığını biliyorum ve bunun, ülke nüfusunun artmaması için atılan adımlar olduğunu biliyorum. Bununla bu ülkenin nüfusu bir yerde durduruluyor. Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum. Bu ifademe karşı çıkan bazı çevrelere, medya mensuplarına da sesleniyorum. Yatıyorsunuz kalkıyorsunuz Uludere diyorsunuz. Her kürtaj bir Uludere'dir diyorum. Anne karnında bir yavruyu öldürmenin doğumdan sonra öldürmeden ne farkı var soruyorum sizlere. Bunun mücadelesini hep birlikte vermeye mecburuz. Bu milleti dünya sahnesinden silmek için sinsice bir plan olduğunu bilmek durumundayız, asla bu oyunlara prim vermemeliyiz.”

 

ULUDERE'DE KÜRTAJ EMRİNİ KİM VERDİ?

Başbakan’ın konuşmasına twitter’dan da ilginç yorum ve tepkiler geldi. İşte onlardan bazıları:

 

Ezgi Özcan ‏@aytavsani

Uludere'de kürtaj emrini kim verdi?

 

Ozgur Mumcu ‏@ozgurmumcu

Üç çocuk, kürtaj cinayet, sezeryan mekruh. Ailemizin jinekologunu selamlıyorum.

 

Çetin Yılmaz ‏@CTNYLMZ

Dün, "Erdoğan Kürtaja içinde Kürt sözcüğü geçtiği için mi karşı?" demiştim... Buyur, Erdoğan: "Her kürtaj bir Uludere'dir."

 

Berxwedan Yaruk ‏@BerxwedanYARUK

Kürtaj dahi cinayet oldu bi Roboskî olmadı. #JinekologBaşbakan

 

ali topuz ‏@alidurantopuz

Anayasa yazılıyor, yeni milli şeflikçe! Bugün tamamlanan madde: kadın, kürtaj ve sezaryen yasaklı, 3-5 çocuk yapacak bi üreme aracıdır

 

Binnaz Ekren ‏@BinnazEkren

Başbakan, Her kürtaj bir uludere'dir demiş. Ooolum bak git!

 

Deniz Güneş / Demokrat Haber İstanbul