MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de gerçekleştirdiği bağımsızlık referandumunun ardından Kerkük açıklamasının yankısı sürerken İstanbul Ülkü Ocağı İl Başkan Yardımcısı Deniz Güzelay’ın paylaştığı fotoğraf dikkat çekti.

Güzelay’ın paylaştığı fotoğrafta elinde otomatik bir silah ve Kaleşnikof olan Kağıthane Ülkü Ocakları Başkanı Engin Kayacık görünüyor.

Güzelay, sosyal medya hesabından,“Türklüğün yaşaması, bekasının güvenceye alınması, Türkmen yurtlarının üzerindeki kabus bulutunun dağıtılması hususunda her mihneti, her meşakkati, her çileyi göze aldığımız bilinmeli, herkes hesabını buna göre yapmalıdır. 5000 Ülkücü KERKÜK’e gitmek için hazırdır” dedi.

Bahçeli, “En az beş bin ülkücü gönüllü, başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir” demişti.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Güzelay’ın bu fotoğrafı “Kerkük için hazır olan 5 bin ülkücü bunlar mı” sorusunu akıllara getirdi.